Mr. Wob & the Canes – Not Your Negro
Format: CD / Label: MB Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De voodoo blijkt ook in Italië voor te komen. Dat blijkt uit dit album van de band Mr. Wob & the Cranes uit Venetië. Het is het derde album van Andrea Facchin (zang, gitaar, banjo), Loris Tagliapietra (bas, percussie), Giovanni Natoli (drums, wasbord, zang) en Alejandro Garcia Hernandez (percussie).

De invloed van de TV serie Peaky Blinders is groot op dit album en dat houdt in dat er sprake is van broeierige, veelal dreigende, bluesy muziek. Zoals in Blues, Part 1. Een broeierige deiner met een dreigend folkie geluid, compleet met schurend gitaarwerk en de donkere stem van Andrea.
Ook het klokkengelui dat Not Your Negro opent zorgt voor een Peaky Blinders gevoel in een verder broeierig sluipend bluesy nummer met een wrange tekst.
In sommige nummers komt de boogie ook langs. Bijvoorbeeld in de opener Old Ford Car Blues met een folkie garagegeluid en fraai sprankelend gitaarwerk (en ook nog eens meebrulbaar!).
De cover van Tommy Johnson’s Big Road Blues is ook een boogie, broeierig bonkend met stuwende funky drums. Mr. Wob kan ook intiem, en daardoor breekbaar, klinken zoals in de ballad No Man’s Land waarin lichte Pogues invloeden opduiken of de intieme zacht wiegende folkballad Baraldi’s Blues. Dance Of The Happy Liar Skull is vervolgens een smerig spetterende en dreunende garageblues, die als een Bo Diddley voodoo blues klinkt.
Down In This Hole in de afsluiter van het album duurt ruim elf minuten lang en is een slepende blues die langzaamaan steeds heftiger gaat klinken en waarin Andrea steeds meer als Captain Beefheart klinkt.

Kortom, dit album van Mr. Wob & the Cranes is een heerlijk broeierig album geworden!

Tracklist:
01. Old Ford Car Blues
02. Blues, Part 1
03. Not Your Negro
04. No Man’s Land
05. Canadian Girl
06. Baraldi’s Blues
07. Big Road Blues
08. Elegba Too
09. Dance Of The Happy Liar Skull
10. Down In This Hole

Website: https://www.facebook.com/thewobpage/