Recensie: Moonshye – Curtain Of The Moon

 

Moonshye - Curtain Of The Moon

Moonshye – Curtain Of The Moon
Format: CD – Digital / Label: Rustical Records – Xango Music
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Naar mijn weten hebben we hier te maken met het debuutalbum van Tsjechische zangeres Moonshye uit Silezië. En om gelijk maar met de deur in huis te vallen…dit is een zeer indrukwekkend en betoverend album!

Een album waarop Moonshye in tien nummers een weldadig betoverend geluid over je heen strooit waarin je invloeden uit de folk maar ook uit de sfeervolle hoek van This Mortal Coil, Heather Nova, Bjørk en Kate Bush kan tegenkomen.

Moonshye wordt bijgestaan door producer Pavel Smid (gitaar, bas, synthesizer, percussie), Joanna Szcznesnowicz (viool, synthesizer, piano, ukelele), Daniel Soltis (drums), Tomas Liska (bas), Antonio Fajt (synthesizer), Vladimir Prouza (gitaar), Pavel Cingl (viool), Martin Piro (water calabash) en Stépan Podrazil (percussie)

In de opener Curtain Of The Moon blijkt meteen al hoe betoverend het geluid van Moonshye is. Haar gelaagde zang zorgt voor een weldadig zacht nummer, dat dromerig en zeer intrigerend klinkt. Sprookjesfolk!

Lisa klinkt intiem en sprankelend met zachte breekbare zang en een zacht krassende fiddle. Het intieme River gaat meer richting het geluid van Heather Nova. En dat geldt ook voor het zeer dromerige Feathers.

Hands Of Wind zweeft op een zeer prettige wijze voorbij, gevolgd door Cave met zijn dreunende passages.

Eigenlijk is het totaal overbodig om alle nummers hier te benoemen aangezien alle nummers op dit album een overweldigend betoverend effect hebben.

Een absolute aanrader!!

Tracklist:
01. Curtain Of The Moon
02. Lisa
03. River
04. Feathers
05. Hands Of The Wind
06. Cave
07. Blue Horse
08. Calm Cold Night
09. Garden
10. Desert Wind

Website: Facebook