Recensie: Mirella Toussaint – Lanmityé

 

Mirella Toussaint - Lanmityé

Mirella Toussaint – Lanmityé
Format: EP / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Ik word heel vrolijk van Mirella Toussaint. Zij bezorgt mij een constante gelukzalige glimlach tijdens het beluisteren van haar nieuwe EP In het verre verleden had ik dat ook al bij een zangeres als Randy Crawford. Hoewel de muzikale stijl van Crawford niet altijd de mijne was werd ik altijd heel gelukkig van haar warme stemgeluid.

En dat gebeurt dus bij Mirella Toussaint ook. Deze zangeres, comédienne en danseres uit Guadaloupe heeft de EP via crowdfunding uitgebracht en liet zich op de EP begeleiden door Stephane Castry (bas), Thierry Vatan (piano), Herman Gbaka (piano), Jeff Ludovicus (drums), Arnaud Dolmen (ka), Sonny Troupe (drums), Adriano Tenorio (percussie) en Amen Viana (gitaar).

Zoals gezegd heeft Mirella een zeer prettige, krachtige en soulvolle stem en haar nummers klinken de ene keer jazzy en de andere keer zeer vrolijk tropisch swingend.

Bon Rozo opent als een jazzy pianoballad met hemelse zang om daarna verder te gaan als een intieme Afrikaanse mellow groove met een heerlijk warm glijdende bas. Het titelnummer Lannmityé zit in dezelfde muzikale hoek met wederom schitterende basspel.

Van Growing word je automatisch vrolijk. Een onweerstaanbare tropische swinger met sprankelende percussie. Lanmou Selman is nog een voorbeeld van zo’n sprankelend nummer.

De zeer intieme warme ballad Pitit An Moin sluit op een jazzy wijze de EP af. Van deze EP word je gegarandeerd zeer blij!

Tracklist:
01. Bon Rozo
02. Growing
03. Lanmityé
04. Lanmou Selman
05. Pitit An Moin

Website: Mirella Toussaint