Mike Mattison – Afterglow
Format: CD – LP – Digital / Label: Landslide Records
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Mike Mattison (1969) is in ons land geen ‘household name’ maar iets meer ingewijden zouden de man uit Minneapolis kunnen kennen van zijn aandeel in The Derek Trucks Band als leadvocalist en The Tedeschi Trucks Band, waarin hij optrad als achtergrondzanger. Daarnaast maakte de singer-songwriter albums met zijn groep Scapomatic en houdt hij er een solo-carrière op na die nu dit tweede soloalbum heeft opgeleverd.

Zijn debuut, ‘You Can’t Fight Love’ dateert alweer uit 2014, dus Mattison heeft niet echt haast gemaakt. Net als op zijn debuut offreert hij op ‘Afterglow’ wederom een mix van pop, (rhythm ‘n) blues, soul, americana en rock, waarin zijn aantrekkelijke, soepele stemgeluid gelegenheid krijgt om te excelleren.

Het werd een album met tien songs waarin geen pieken en dalen zijn te traceren maar mocht ik muzieksamensteller van bijvoorbeeld Radio 2 zijn, dan zou ik mijn presentatoren opmerkzaam maken op liedjes zoals de Smokey Robinson & The Miracles-achtige soulballad I Really Miss You, het uitermate radiovriendelijke Deadbeat, de lieflijke ballad All You Can Do Is Mean It, het aan Tom Petty herinnerende Kiss You Where You Live en de afsluitende bluesy rocker met ingebouwd meezingrefrein I Got Something For You.

Tracklist:
01. Charlie Idaho
02. Afterglow
03. Deadbeat
04. Word’s Comin’Down
05. All You Can Do Is Mean It
06. Kiss You Where You Live
07. I Was Wrong
08. On Pontchartrain
09. I Really Miss You
10. I Got Something For You

Website: Mike Mattison