Recensie: Me And That Man – New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2

 

Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2

Me And That Man – New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Napalm Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Me And That Man is het project van de voormalige frontman van de dark metalband Behemoth Adam ‘Nergal’ Darski. Op zijn derde album wordt hij bijgestaan door een flink aantal muzikale vrienden afkomstig uit de metal hoek.

Dat wil echter niet zeggen dat je hier gelijk met een metalalbum te maken hebt. Zeker, er staat wel een aantal stevig rockende nummers op maar de hoofdmoot wordt toch gevormd door een donkere, schurende mix van blues, folk, Americana en rock.

Geflankeerd door de Gregoriaanse koortjes van Hank Von Hell (Turbonegro) en de schroeiende gitaar van Anders Odden (o.a. Pigface) opent Me And That Man zijn nieuwe album in een zeer donker nummer, Black Hearse Cadillac, dat donker, traag, voortdreunt en waarin de hel een belangrijke rol speelt.

Under The Spell is een rauw dreunende nummer met een bluesy geluid met donker galmend gitaarwerk en zang van Mary Goore.

De blues is zeer duidelijk aanwezig in All Hope Has Gone met zang van Blaze Bayley en de splijtend harde gitaar van Randy Blythe (Slayer, Exodus).

Witches Don’t Fall In Love zit in de folkhoek. Een schroeiend deinend nummer met zang van Kristoffer Rygg (Borknagar, Ulver).

Zwaar gerockt wordt er in het grommende Losing My Blues waarin het vlammende gitaarspel van Olve Abbath Eikemo (Immortal, Abbath) en Chris Holmes (W.A.S.P.)  opvalt naast de Lemmy-achtige zang van Frank The Baptist.

Coldest Day In Hell is een broeierige trage blues met een messcherp snijdend geluid via de gitaren van Ralf Gyllenhammer (B-Thong) en Doug Blair (W.A.S.P.) Year Of The Snake is een donker folky nummer met lichte Metallica trekjes.

Blues & Cocaine is vervolgens een sompig bonkend bluesnummer met een gastbijdrage van Michale Graves (the Misfits). Randy Blythe (Lamb Of God) schuift aan in de bonkende akoestische blues Silver Halide Echoes.

Devin Townsend is te gast in het broeierig sluipende Goodbye met kristalheldere en krachtige zang van Alissa White-Gluz (Arch Enemy). Angel Of Light klinkt zeer breekbaar door de zang van de Deense zangeres Myrkur.

Het album wordt ongenadig rockend afgesloten met Got Your Tongue waarin zanger Chris Georgiadis (Turbowolf) te gast is.

Het derde album van Me And That Man is een prima, sinister album geworden vol met donkere “shit”.

Website: https://www.meandthatman.com/

Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2 - back