Meat Loaf Overleden

 

Meat Loaf
Foto: De Volkskrant

Tekst: Nu.nl

De Amerikaanse zanger Meat Loaf, bekend van onder meer de hit Paradise by the Dashboard Light, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij stierf donderdag met zijn vrouw aan zijn zijde.

Ook zijn dochters Pearl en Amanda en andere naasten namen vlak voordat hij overleed afscheid van de zanger. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak is.

“We weten hoeveel hij betekende voor zovelen van jullie en we waarderen jullie liefde en steun in deze moeilijke tijd”, laat zijn familie weten in een verklaring. “Vanuit zijn hart naar jullie zielen: stop nooit met rocken!”

Meat Loaf, die werd geboren als Marvin Lee Aday, verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. De plaat ‘Bat Out of Hell’ (1977), waarop Paradise by the Dashboard Light staat, is met 14 miljoen exemplaren een van de 35 bestverkochte albums in de Amerikaanse geschiedenis.

Paradise By the Dashboard Light was niet alleen in Noord-Amerika, maar ook in Nederland een hit. Het duet met Ellen Foley stond eind jaren zeventig enkele weken op de hoogste positie in de Top 40 en de TROS Top 50. Het nummer, dat uit drie delen bestaat, gaat over een man die terugdenkt aan een vrijpartij in een geparkeerde auto in zijn tienerjaren.

Een andere grote hit van de zanger was I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That), eveneens afkomstig van ‘Bat Out of Hell’. Op single zong hij dat nummer met Lorraine Crosby, maar live met Patti Russo. Het nummer leverde hem een Grammy Award op.

Website: http://meatloaf.net/