Louisiana’s LeRoux – One Of Those Days
Format: CD / Label: BMI-Songtrust
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

LeRoux ,oftewel Lousiana’s LeRoux, zoals de groep ook wel bekend staat, werd al in 1975 in Baton Rouge opgericht. Je mag dus concluderen dat het gezelschap inmiddels tot het meubilair van de rockmuziek hoort. Desondanks is het met hun bekendheid maar matig gesteld.

Opmerkelijk is verder dat ‘One Of Those Days’ pas hun zevende studioalbum betreft, wellicht ook te wijten aan het grote aantal personeelswisselingen dat de groep heeft ondergaan. Anno 2020 telt LeRoux acht muzikanten waarvan toetsenist Rod Roddy het enige originele lid is.

Het verse plaatwerk telt tien liedjes waarvan de helft eigen kweek is. LeRoux was nooit vies om allerlei stijlen genres door elkaar te husselen, op  ‘One Of Those Days’ gebeurt dat ook wel maar wordt dat gedaan onder de vlag van Southern rock. De twee openingssongs zouden ook zomaar op een Allman Brothers Band-album hebben kunnen staan, terwijl Lucy Anna (is dat geen verbastering van Louisiana ?) nogal lijkt op het werk van de onvolprezen The Band.
Liedje nummer acht, Lifeline (Redux), is een 2020-versie van het nummer dat in 1983 op hun beste album ‘So Fired Up’ voorkwam; destijds werd het gezongen door Fergie Frederiksen die daarna nog kort de zangcredits in Toto verzorgde.
Naast het rockende materiaal biedt LeRoux ook ruimte aan soulvol weergegeven liedjes zoals After All en New Orleans Ladies. In al die nummers zijn haarscherpe koortjes te genieten, een echt unique selling point van de band.
Als popliefhebber zou je wensen dat het  in een fraai ouderwets aandoend hoesje uitgebrachte album wat reuring op de radio zou veroorzaken; of dat gaat gebeuren, is twijfelachtig, maar wel verdiend want LeRoux biedt kwaliteit, onder supervisie van de vermaarde producer Jeff Glixman, bekend van zijn werk voor onder meer Kansas en Gary Moore.

Tracklist:
01. One Of Those Days
02. No One’s Gonna Love Me (Like The Way You Do)
03. Lucy Anna
04. Don’t Rescue Me
05. After All
06. Nothing Left To Lose
07. The Song Goes On
08. Lifeline (Redux)
09. Sauce Piquante
10. New Orleans ladies

Website: Louisiana’s LeRoux