Los Skeletone Blues – Too Ready
Format: CD / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De mannen van Los Skeletone Blues maken zich niet druk. Dat is duidelijk te horen op hun nieuwe album, dat gevuld is met luie, groovende, funky blues waarin regelmatig ook surfinvloeden opduiken.

De band uit Sydney bestaat al 18 jaar en bestaat uit Keith Hunter (bas, zang), Tom Glancey (zang, sologitaar), Dave Shaw (drums) en Paul Hedley (zang, gitaar, harmonica), op dit aangevuld met een, voor ons, anonieme toetsenist.

Een goed voorbeeld van hun lome stijl is de opener van het album, Still Bizarre. Een lui funky bluesnummer, dat een ontspannen groove heeft en getergde zang. Qua stijl zit dit nummer, en het hele album overigens, ergens tussen G. Love en Danny Adler’s Roogalator in. Het blijft daarna loom en funky in het broeierige Cup Of Love.
Dan gooit de band het even over een andere muzikale boeg met de instrumental Moon Over Mona. Een surf-achtig nummer met, uiteraard, een twangende gitaar. Dit nummer komt op mij echter te veel als een “vuller” over.
Gelukkig pakken ze daarna de funky bluesdraad weer op in Too Many Shoes met fraai brullend harmonicaspel van Paul Hedley. Ball And Chain is NIET de Big Mama Thornton klassieker maar wel een slepende (ja, duh!) blues met een desolate twanggitaar en een snijdende gitaarsolo.
Greasy Eats is vervolgens een ouderwets surfachtige rocker met een opgewekt bubblegum geluid. In de luie funky blues van Stonetown duiken overduidelijke Roogalator invloeden op.
Met Somebody Who Will schakelt de band over op een rauw pompende Paladins achtige shuffle met schroeiend gitaarwerk. In het swingende Two Steps Back maakt het niet uit dat er opzichtig geleend is van “Hit The Road, Jack”.
Ook in de afsluiter This Train heeft de band gesnoept van een klassieker. Dit keer van “That’s Alright Mama”, in een ontspannen pomopende shuffle.

Met dit album van Los Skeletone Blues haal je een aangenaam, ontspannen album in huis!

Tracklist:
01. Still Bizarre
02. Cup Of Love
03. Moon Over Mona
04. Too Many Shoes
05. Ball And Chain
06. Greasy Eats
07. Stonetown
08. Somebody Who Will
09. Two Steps Back
10. This Train

Website: Los Skeletone Blues