Little Devils and the Shuffle Blue Flames – Sticky Rollin’
Format: CD EP – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Laat ik gelijk maar met het nadeel van deze EP beginnen. Er staan maar vijf nummers op!!! Ik had graag meer gehoord van het Franse blueskwintet Little Devils and the Shuffle Blue Flames. Een band, die bestaat uit Mat “Devils Hands” Candas (gitaar, zang), Dom “Little Fat Daddy” Floch (zang, harmonica), Samuel Vlieghe (bas), Mike de Oliveira (drums) en Onno Ottevanger (piano).

Deze band houdt zich bezig met 50’er jaren Chicago blues en kan moeiteloos vergelijkingen met bands als the Fabulous Thunderbirds en the Red Devils aan.

Zoals gezegd staan er slechts vijf nummers op de EP Alle vijf zijn het shuffles, die soepel swingend worden uitgevoerd.

Gumbo Blues is een cover van een Dave Bartholomew nummer en is een loom pompende shuffle met soepel rockend pianospel, een schroeiende harmonica en priemend gitaarwerk. Narcissistic Blues pompt op dezelfde aangename lome stijl verder met de intiem prikkende bluesgitaar van Mat “Devils Hand” Candas. In de cover van het Muddy Waters nummer Blow Wind Blow speelt de vurige rauwe harmonica van Dom “Little Fat Daddy” Floch een prominente rol. Ook Sugar Sweet is een Muddy Waters cover en dit spetterende nummer lijkt mij vooral live voor een feestje te kunnen zorgen.
De band sluit de EP geheel in stijl af met de losjes swingende, hoekige Chicago bluesshuffle Sticky Rollin’ met lekker branderig harmonicawerk en flinke overeenkomsten met “Rollin’ And Tumblin’”.

OK, deze EP heeft mij enorm geïnteresseerd gemaakt in deze Franse band. Laat het album nu maar komen want aan slechts vijf nummers van Little Devils & the Shuffle Blue Flames heb ik veel te kort!

Tracklist:
01. Gumbo Blues
02. Narcissistic Blues
03. Blow Wind Blow
04. Sugar Sweet
05. Sticky Rollin’

Website: Devils and the Shuffle Blue Flames