Linsey Alexander – Live At Rosa’s
Format: CD – Digital / Label: Delmark  Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Linsey Alexander uit Holly Springs, Mississippi, mag dan al 77 jaar oud zijn, hij jaagt nog steeds menig jongeling, zinderend van ontzag, de gordijnen in, zowel vocaal als via zijn gitaarspel.

Hij begon als 12-jarig jochie gitaar te spelen en na baantjes als fietsenmaker, hotelportier en politieagent, koos hij voor een carrière in de blues. Al snel werd hij een bekende naam in de Chicago bluesscene.

Zijn nieuwe album werd live opgenomen in de bluesclub Rosa’s Lounge in Chicago met een band, die bestaat uit de Rus Sergei Androshin (gitaar), Roosevelt Purifoy (keyboards), Ron Simmons (bas) en Ray Stewart (drums).

Al vanaf de opener, Please Love Me (o.a. bekend van B.B. King) is te horen hoe krachtig zijn doorleefde soulstem nog is in een warme stuwende shuffle met een hoofdrol voor Linsey’s fel priemende gitaar en het pompende orgel van Roosevelt Purifoy.
Dat wordt gevolgd door het heerlijk luchtig groovende funky soulbluesnummer My Days Are So Long met bijtend, vlammend gitaarspel. De klassieker Have You Ever Loved A Woman, van Freddie King, krijgt een zeer intieme uitvoering met Linsey’s weergaloze snijdende zang en zijn machtige rauwe zang.
I Got A Woman is GEEN cover van het Ray Charles maar een eigen nummer en is een sompig funky pompend nummer met Linsey’s knerpende priemende bluesgitaar. Die wordt gevolgd door de loom huppelende shuffle Goin’ Out Walkin’. Benny Latimore’s Somethin’ ‘Bout ‘Cha is uiteraard zeer soulvol met prima doorleefde soulzang van Linsey.
Het album wordt al funkend afgesloten met Going Back To My Old Time Used To Be met een zeer funky clavinetpartij van Roosevelt Purifoy en Linsey’s spetterend scheurende gitaar.

Dit album is een prima registratie van een heerlijk Chicagoblues concert waarbij het publiek en Linsey zelf het hoorbaar naar hun plezier hadden.

Tracklist:
01. Please Love Me
02. My Days Are So Long
03. Have You Ever Loved A Woman
04. I Got A Woman
05. Goin’ Out Walkin’
06. Somethin’ ‘Bout ‘Cha
07. Snowing In Chicago
08. Ships On The Ocean
09. Going Back To My Old Time Used To Be

Website: Linsey Alexander