Recensie: Lindsay Beaver & Brad Stivers – Lindsay Beaver & Brad Stivers

 

Lindsay Beaver & Brad Stivers Lindsay Beaver & Brad Stivers

Lindsay Beaver & Brad Stivers – Lindsay Beaver & Brad Stivers
Format: CD / Label: Vizztone Label Goup
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Wat is het toch lekker om weer eens een album tegen te komen waarop ongedwongen bluesrock in de beste Fabulous Thunderbirds traditie staat en dat dat daarnaast ook nog eens lekker soulvol klinkt.

Dat alles kom je tegen op het debuutalbum van het duo Lindsay Beaver en Brad Stivers.

Lindsay Beaver (zang, drums) komt uit Halifax, Nova Scotia en bracht in 2018 haar soloalbum ‘Tough As Love’ uit op het Alligator label.

Brad Stivers (zang, gitaar)is afkomstig uit Colorado en ook hij bracht al een soloalbum, ‘Took You Long Enough’, uit op het Vizztone label,

Nu hebben hun muzikale paden elkaar gekruist met een heerlijk album als resultaat.

Op dat album worden ze bijgestaan door Joe Murphy (harmonica), Barry Cooke (bas, orgel), Kirk Fletcher (gitaar), Zach Zunis (gitaar) en Garrett Mason (gitaar).

Zoals reeds gezegd is het geluid van The Fabulous Thunderbirds op flink wat nummers aanwezig. Zoals in de opener One Condition, een ongedwongen rocker, zonder enige poespas maar wel met de bijtende gitaar van Kirk Fletcher in een prima gastrol.

Ook in het rauwe en hoekige Be Alright is het geluid van de Thunderbirds goed hoorbaar maar dan gemengd met het geluid van Peter Green’s Fleetwood Mac.

Lindsay’s venijnige zang is te horen in de rauw pompende shuffle I Know What To Do met een gastrol voor de hard huilende harmonica van Joe Murphy.

Voor indringende soul kan je terecht bij de warme ballad Hesitate waarin Brad’s doorleefde stem lekker soulvol klinkt en het orgel van Barry Cooke voor een extra soullaag zorgt. In See You Again zitten flink wat You Never Can Tell (Chuck Berry) invloeden verwerkt. Garrett Mason’s vlammende gitaar geeft het nummer nog wat extra pit.

Ook Lindsay gaat op de soultoer en wel in de diepe soulballad Take It Slow en ook haar krachtige stem klinkt behoorlijk indringend en dus soulvol. You’ve Got No Right is een rauw pompend bluesnummer in de beste Howlin’ Wolf/Muddy Waters/ John Lee Hooker traditie met branderig gitaarspel van Zach Zunis. In het instrumentale Slim Pickin’ wordt losjes, jazzy, geswingd door het orgel van Barry Cooke en de priemende gitaar van Brad.

Het intieme en breekbare You’re So Fine sluit het album passend af.

Ik heb 12 nummers lang genoten van deze ongedwongen bluesklanken van Lindsay Beaver en Brad Stivers.

Tracklist:
01. One Condition
02. I Know What To Do
03. Hesitate
04. See You Again
05. Getting Gone
06. Take It Slow
07. Be Alright
08. You’ve Got No Right
09. It’s Love
10. Somebody Else Will
11. Slim Pickin’
12. You’re So Fine

Website:

http://www.lindsaybeaver.com/
https://www.bradstivers.com/