Legendary Shack Shakers – Live From Sun Studio
Format: CD – LP – Digital / Label: Chicken Ranch Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse Legendary Shack Shakers zijn onderhand een instituut in de wereld van de rockabilly en hillbilly muziek. Al 25 jaar lang spelen zij een enthousiaste en vooral rauwe mix van rockabilly, hillbilly en swamp blues. Zij noemen die mix zelf “Southern Gothic”.

Deze in de legendarische Sun studio opgenomen cd mag daarom als een soort jubileumalbum gezien worden. En zeker niet als een “tussendoortje”! Daar is dit album veel te lekker voor!

De band bestaat momenteel uit Col. J.D. Wilkes (zang, banjo, harmonica), Mark Robertson (staande bas), Duane Denison (gitaar) en Brett Whitacre (drums).

De band speelt een aantal nummers uit hun repertoire en een cover en doen dat lekker intiem en live.

Begonnen wordt met een cover van het Oak Ridge Boys nummer Come On In. Hierin worden rockabilly en hillbilly vermengd met een lui swingend resultaat maar ook met een altijd aanwezig rauw, boertig geluid. Duane Denison levert priemende rock & roll licks af en J.D. laat zijn harmonica rauw huilen.
Sugar Baby is een bluegrass swinger met een lui deinende swing waarin J.D.’s banjo sprankelt naast de twangende gitaar. Dump Road Yodel is een spetterende mix van hillbilly , bluegrass en rockabilly waarin J.D. enthousiast aan het jodelen slaat.
Hoboes Are My Heroes is een hoekig, lui swingend rockabilly nummer waarin de banjo zich ook een plaatsje heeft verschaft. J.D.’s zang klinkt hier behoorlijk rauw naast de bijtende knallende gitaar van Duane Denison. Er is hier zelfs ruimte voor een bassolo mét strijkstok!
Fire Dream is een nummer, dat afkomstig is van het gelijknamige soloalbum van J.D. Wilkes uit 2018. Een donker dreigend nummer vol sirenes. Het rauwe spetterende gitaargeluid zorgt voor een garage-rockabilly geluiid. Het instrumentale Redwing is een absoluut feestnummer. Uitbundig swingende hillbilly met een vrolijk brullende harmonica en sprankelend twanggitaar. Het rauw pompende Mud trekt vervolgens weer richting de garagebilly met snoeihard bijtend gitaarspel en een pompende ritmesectie.
De lome bluesy shuffle Sing A Worried Song sluit het album af.

The Legendary Shack Shakers vieren hun 25-jarige jubileum op een prima, intieme wijze! Hier is absoluut geen sprake van een “tussendoortje”!

Tracklist:
01. Come On In
02. Sugar Baby
03. Dump Road Yodel
04. Hoboes Are My Heroes
05. Fire Dream
06. Redwing
07. Mud
08. Sing A Worried Song

Website: Legendary Shack Shakers