Recensie: Kingdom Of Desire – Hard Headed Woman

 

Kingdom Of Desire - Hard Headed Woman

Kingdom Of Desire – Hard Headed Woman
Format: Single / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Kingdom Of Desire is het project van de Nederlandse singer-songwiriter Wout Plevier, afkomstig uit de melodieuze hardrock hoek.

In 1995 bracht hij de EP ‘Bound To Fall’ uit, geproduceerd door Oscar Holleman en in december 2021 gaat zijn album ‘Place To Call Home’ verschijnen.

Aangezien dat nog wel even duurt kunnen we ons alvast lekker maken met de single Hard Headed Woman.

Op de single wordt Wout (zang, gitaar) bijgestaan door muzikanten uit Nederland, Londen, San Paulo en Michigan namelijk Marcel Swerissen (backing vocals), Alain Candia (drums), Rafael Freitas (bas) en David A. Graffith (strijkers arrangementen) terwijl de productie in handen was van Dik Pomp.

Met een producer met een dergelijke achternaam verbaast het mij niet dat we hier met pompend nummer uit de melodieuze hardrock hoek te maken hebben. Na een krachtig gillend gitaarintro opent een lekkere rocker met een geluid dat klinkt als een fellere en stevigere broer van Bon Jovi terwijl er ook lichte Whitesnake invloeden te bespeuren zijn.

De strijkers zorgen voor een prima pompeus geluid waarover het fabuleuze gierende gitaarspel van Wouter prima tot zijn recht komt.

Deze single belooft heel veel goeds voor het album!

Website: Facebook