+Kelly Steward - Tales and Tributes to the Deserving and Not So

Kelly Steward – Tales and Tributes of the Deserving and Not So
Format: CD – Digital / Label: Glass Wing Records
Release: 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Aan het eind van het jaar kijk je terug op de voorbije twaalf maanden. Wat ging er goed? Welke dingen maakt indruk op je? Wat heb je geleerd? Dankbaar voor de fijne mensen in je omgeving. Of misschien blij dat je sommige mensen niet meer ziet. In ieder geval sta je dus ook stil bij diegenen die het misschien niet zo verdienen. Ongeveer dezelfde gedachtereflex die Kelly Steward doet op haar debuut album. Verhalen en gedachten over goede en slechte mensen die voorbij komen in het leven.

Wat betreft haar stijl grijpt de zangeres ook terug op het verleden. De sfeer op het album is vergelijkbaar met alle singer-songwriters uit de vroege jaren zeventig. Een vleugje Joni Mitchell, een beetje Joan Baez en een snufje Emmylou Harris. Introspectieve pop met hier en daar een tintje country. In het nummer Generation zingt ze ook over haar muzikale voorkeuren die meer passen bij een eerdere generatie: I was born in the wrong generation Singing from a place of heart and soul Where the music playing was real rock n’ roll, My midwest roots have shown Honest green will grow when sewn from a seed of a human heart of gold You can hop a fast train for promises of money and fame To leave all that matters off the tracks along the way.

De stem van de zangeres verdient ook een speciale vermelding. Zo helder als glas. Met een bepaalde hoop verborgen in het stemgeluid. Gewoon prachtig.

Ter afsluiting van het muzikaal jaar 2019 is dit album een klein pareltje. Een even rustiek als stevig collectie van liedjes. Je zou bijna hopen dat Kelly Steward niet al te beroemd wordt en dat een select clubje liefhebbers er van kan genieten. En de hoop dat in 2020 een nieuw album volgt.

Tracklist:
01. Golden Sun
02. Mississippi Risin’
03. Outlaw
04. Travelin’ Ghost
05. Generation
06. Heartbreak Heart
07. Restless Kind
08. Earthquake
09. No Time for Loving You

Website: Kelly Steward