Kai Strauss – In My Prime
Format: CD – Digital / Label: Continental Record Services
Release: 2020

Tekst: Bert van Kessel

De Duitse supergitarist Kai Strauss leerde het ambacht in de blues clubs van Chicago en ontwikkelde zijn eigen stijl bij Memo Gonzalez. Dat hij zich nu in de bloei van zijn muzikale carrière bevindt bewijst deze heerlijke bluesplaat.

Zoals hij in het  sleutelnummer van deze plaat, en de single, aangeeft, voelt hij zich een Guest In The House Of The Blues en betuigt hij eer aan zijn inspiraties; naast iemand als Magic Sam zijn daar uiteraard de drie Kings en horen we nu eens het melodieuze geluid van B.B. en dan weer het puntige van Albert.
Hij spreidt een diepgaand gevoel voor de Chicagoblues ten toon en smeedt de invloed van decennia van blues tot een fascinerend, authentiek hedendaags geluid. Begiftigd met een geweldige technische vaardigheid speelt hij met veel gevoel voor stijl en melodie, waarin geen plaats is voor fratsen. In de woorden van Otis Grand: “Kai is zo goed, het is gewoon eng!”

Dat hij verdraaid goed weet hoe je een lekker bluesnummertje schrijft bewijzen de acht originals op deze plaat; ook de covers trekt hij soepel naar zich toe.
Met name Michael Bloomfields’ You’re Killing My Love geeft hem de gelegenheid om het nummer lekker puntig in te kleuren Een opmerkelijke tweede hoofdrol is weggelegd voor bassist Kevin Duvernay die voortdurend  fraaie funky basloopjes uit zijn instrument tovert, waar Bootsy Collins jaloers op zou zijn.

Naast enkele emotionele slowblues nummers wordt dit album vooral gekenmerkt door blijmoedigheid, met name gecreëerd door een excellerende blazerssectie onder aanvoering van Sax Gordon.

Laat deze Prime van Kai nog maar even voortduren.

Tracks:
01. Going To London
02. In My Prime
03. Guest In The House Of The Blues
04. Keep Your Happy Home
05. You’re Killing My Love
06. Down On Bended Kdee
07. World Crisis Blues
08. Betting My Life On The Blues
09. Put That Bottle Down
10. A Day Late And A Dollar Short
11. Wait A Minute Baby

Website: Kai Strauss

.