Recensie: Joe Louis Walker – Eclectric Electric

 

Joe Louis Walker - Eclectric Electric

Joe Louis Walker – Eclectric Electric
Format: CD – Digital / Label: Cleopatra Records
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

Vorig jaar nog kwam het vorige album ‘Blues Comin’ On’ uit en nu is de opvolger alweer gepresenteerd; ‘Eclectic Electric’.

Eclectisch is het met bestaande elementen en eigenschappen opnieuw vormgeven waardoor er iets geheel nieuws ontstaat. Daar is JLW op deze plaat in ieder geval in geslaagd, in een krap uurtje tijd krijgen we 11 nummers voorgeschoteld in verscheidene stijlen maar wel als zodanig JLW herkenbaar.

Het album is mede geproduceerd door Walker zelf en Scot Petito, de 11 gekozen nummers zijn een mix van eigen materiaal en covers van onder meer; Don Henley / Keith Richards / Glenn Frey en Warren Zevon.

JLW is natuurlijk geen onbekende meneer in het wereldje en met zijn meer dan respectabele staat van dienst is het hem gelukt om ook dit keer weer wat mooie samenwerkingen aan te gaan tijdens de opnames van dit album, zo horen we onder meer Doyle Bramhall II, Waddy Wachtel en The B.B King Blues Band.

Van de gekozen covers is de meest opvallende / gedurfde zijn uitvoering van Hotel California, je moet er maar aan durven te gaan staan. Er zijn bij het coveren van een nummer van zo‘n statuur natuurlijk de nodige valkuilen die vermeden moeten worden want bijna iedereen kent het origineel en heeft daar een eigen herinnering aan. Het reggae gevoel waar voor gekozen wordt is op het eerste gehoor wennen maar na een aantal draaibeurten begint het op te vallen hoe knap het verweven is met de onderliggende herkenbare gitaarstukken.

Verder zijn er invloeden van funk en soul naast de blues te vinden en hoewel ieder nummer goed wordt gebracht en er zeker ook plezier te horen valt, heeft het als geheel te weinig samenhang om het als album een eigen gezicht te geven.

Tracks:
01. Uptown Girl Blues
02. Wine
03. Bad Betty
04. Gone & Alone
05. Hotel California
06. Regal Blues
07. Make No Mistake
08. Two Trains Running
09. Werewolves of London
10. Lady in Red
11. All She Wants to Do Is Dance

Website: https://www.joelouiswalker.com/

Joe Louis Walker - Eclectric Electric - cd