Recensie: Joanna Connor – 4801 South Indiana Avenue

 

Joanna Connor – 4801 South Indiana Avenue
Format: CD – Digital / Label: Keeping The Blues Alive Records
Release: 2021

Tekst: Tom Wouters

Eén van de Queens of Chicago Blues, Joanna Connor, heeft haar 12de album het licht doen zien. De zangeres/gitariste, die in haar beginjaren speelde met Chicago Blues-grootheden als James Cotton, Junior Wells en Luther Allison en in 1987 haar eigen band vormde, knalt er op ‘4801 South Indiana Avenue’ weer even stevig op los.

Ondersteund door een band met de ongenaakbare toetsenist Reese Wynans, Calvin Turner op bas en Lemar Carter op drums en een blazerssectie bestaande uit Mark Douthit (sax), Barry Green (trombone) en Steve Patrick (trompet) krijgen we acht prima Chicago Blues-songs te horen met in de hoofdrol de rauwe bluesstem en de bluesy (slide)gitaar van de tegenwoordig flink uit de kluiten gewassen Joanna Connor herself.

Vooral de nummers die drijven op de blazerssectie, zoals Bad News, For The Love Of A Man en Trouble Trouble zorgen voor een lekkere vette Chicago Bluessound.

In een poging een wat commerciëlere sound te creëren verschijnt op de laatste twee nummers (Part Time Love en It’s My Time) de onvermijdelijke Joe Bonamassa ten tonele om zijn bekende riedeltje krachtpatserij ten gehore te brengen. En daarmee is de ban van een geweldige Chicago Blues expeditie meteen verbroken. Jammer.

Tracks:
01. Destination
02. Come Back Home
03. Bad News
04. I Feel So Good
05. For The Love Of A Man
06. Trouble Trouble
07. Please Help
08. Cut You Loose
9. Part Time Love
10. It’s My Time

Website: Joanna Connor

Photo by Allison Morgan