Recensie: Liar Thief Bandit – Deadlights

 

Liar Thief Bandit – Deadlights
Format: CD / Label: The Sign Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Liar Thief Bandit is een trio uit Malmȯ, Zweden, dat te boek staat als garagerocktrio. Maar met die omschrijving doe je de band toch echt tekort. Tuurlijk, de band klinkt rauw als een garagerockband maar vermengt hun garagerock met elementen uit de Classicd Rock en uit de punkrock.

Dit is het derde album van Mikael Jacobson (zang,gitaar), William Grube (drums) en Niklas Dahre (bas) en het album werd geproduceerd door Erik Sunding (o.a. Terrible Feelins en Bob Hund).

De Classic Rock invloeden zijn direkt al flink aanwezig in de opener Deadlights.Met name het geluid van Cheap Trick hoor je terug in dit onstuimige garagerock nummer met een rauw punkrock randje.

Brand New Day klinkt, vooral in het intro, als een ADHD versie van Deep Purple’s Black Night en ramt en ragt even energiek als het vorige nummer.
In Good Enough wordt er nog een schepje bovenop gedaan qua tempo n een zwaar gonzende punky garagerocker, die zeer aanstekelijk klinkt.

‘Cept The Truth is vervolgens een ziedend hakkende rocker. Een garagerock explosie op volle snelheid. De mannen raggen onvermoeibaar verder in Feather, met Johnny Thunders-achtige riffs en een vlammend, snijdende sologitaar. De grimmig pompende fuzzbas van Niklas Dahle speelt een belangrijke rol in het hoekige I’ve Got A Lot Of Money Comin’ In.

Forever The Optimist is een ,voor Liar Thief Bandit begrippen, rustpunt. Een mid-tempo nummer, dat enigszins aan Dylan’s Hurricane doet denken. Dan wordt er weer gas gegeven in Silver Tongue, een energieke rocker met Thin Lizzy trekjes.

De afsluiters van het album zijn de vlammende punkrock nummers Right From Wrong en Hindsight.

Liar Thief Bandit krijgt het met dit album voor elkaar om zowel de garagerock liefhebbers ans de punkrock liefhebbers voor zich te winnen. Een prima energiek album!

Tracklist:
01. Deadlights
02. Brand New Day
03. Good Enough
04. Catch And Release
05. ’Cept The Truth
06. Limitations
07. Feather
08. I’ve Got A Lot Of Money Comin’ In
09. Forever The Optimist
10. Silver Tongue
11. Right From Wrong
12. Hindsight

Website: Liar Thief Bandit

Hits: 2