Jeff Scott Soto – Wide Awake (In My Dreamland)
Format: CD – LP -Digital / Label: Frontiers Music Srl.
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het meest bekend werd Jeff Scott Soto (1965) als vocalist in Yngwie Malmsteens Rising Force en zijn korte invalbeurt bij Journey, maar de man kan een veel uitgebreider cv voorleggen als frontman bij zijn eigen bands Talisman en Soto, terwijl ze ook bij Sons Of Apollo en Trans-Siberian Orchestra maar wat blij zijn met zijn imposante stemgeluid. Op zijn Wikipedia-pagina kun je overigens een overzicht vinden van al zijn muzikale activiteiten en dan kom je aan bijna honderd samenwerkingsverbanden !

Voor diegenen die bij de naam Soto geen idee hebben waar ze het muzikaal moeten zoeken: de man met Puerto Ricaans bloed  in de aderen houdt zich op in de melodieuze hardrock.

Zijn nieuwe album ‘Wide Awake (In My Dreamland)’ is zijn zevende plaat onder eigen naam en telt elf verse composities die hij schreef met bassist/gitarist/toetsenist Alessandro Del Vecchio, die samen met Soto ook nog de productie voor zijn rekening nam.
Soto’s powervocalen staan nog steeds als een huis en die zorgen ervoor dat dit album weliswaar meer van hetzelfde biedt, maar zo lang de liedjes zo sterk zijn als in dit geval, dan kan dat geen bezwaar zijn.

Persoonlijke favorieten zijn Someone To Love, het licht funky Love Will Find A Way, de superieure AOR-ballad Between The Lines, het zwaar groovende titelstuk en de afsluitende mid-temporocker Desperate.

Voor de hardrockende veelvraten onder de Bluestown Music-lezers is er ook nog een tweede schijf beschikbaar met elf live-opnames van het Frontiers Rock Festival uit 2019.

Ideaal cd’tje om thuis te headbangen en daarmee de Corona-blues te verdrijven !

Tracklist:

CD 1
01. Someone To Love
02. Mystified
03. Love’s Blind
04. Without You
05. Lesson Of Love
06. Paper Wings
07. Love Will Find A Way
08. Between The Lines
09. Living In A Dream
10. Wide Awake (In My Dreamland)
11. Desperate

CD 2
01. Drowning (live)
02. 21St Century (live)
03. Believe In Me (live)
04. Look Inside Your Heart (live)
05. Eyes Of Love (live)
06. Band Intros (live)
07. Soul Divine (live)
08. Our Song (live)
09. Holding On (live)
10. I’ll Be Waiting (live)
11. Stand Up – feat. Dino Jelusick (live)

Line-up:
Alessandro Del Vecchio – Bass, keys, guitars, backing vocals
Fabrizio Sgattoni – Guitars
Edu Cominato – Drums
Jeff Scott Soto – Vocals
August Zadra – backing vocals, lead guitar on ‘Between The Lines’

Website: Jeff Scott Soto