Jaime Wyatt – Neon Cross
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: New West Records
Release: 2020

Tekst: Gerrit Schinkel

De muzikale talenten van de op 29 september 1985 in Santa Monica, California, geboren zangeres Jaime Wyatt, worden op 12-jarige leeftijd ontdekt in het kroegencircuit. Op jeugdige leeftijd beleeft zij ook een donkere periode als gevolg van een hardnekkige heroïneverslaving. Ze belandt, o.a. vanwege mishandeling van haar dealer, enige tijd in de gevangenis. Als ze afgekickt is maakt ze in 2017 het minialbum ‘Felony Blues’, een countryalbum waarmee ze met haar verleden af wil rekenen.

Vorige maand verscheen ‘Neon Cross’, het nieuwe album van Jaime Wyatt. ‘Neon Cross’ is opgenomen in Station House Studios in Los Angeles, California en geproduceerd door Shooter Jennings, de zoon van de legendarische country outlaw Waylon Jennings. Wyatt wordt op dit album begeleid door een aantal voortreffelijke musici, waaronder de in augustus vorig jaar overleden gitarist singer-songwriter Neal Casal, bassist Ted Russel Kamp en John Schreffer jr. op pedal steel.

Het album opent met de indringend gezongen pianoballad, waarna het tempo omhoog gaat in het titelnummer, de vrolijke melodieuze countryrocker Neon Cross.
LIVIN, met een fraaie pedalsteel, heeft een hoog Tammy Wynette en Dolly Parton gehalte. Uptempo countryrock, met een strakke ritmesectie, is er dan weer in Make Something Outta Me. Na de prachtige slepende soulballad By Your Side, is in de retro countryballad Just a Woman een mooi duet met Jessie Colter, de weduwe van Waylon en de moeder van Shooter Jennings te horen.
Wyatt bewijst ook weer een uitstekende zangeres te zijn in het melodieuze Goodbye Queen en de meeslepende ballad Mercy. Daarna rockt het weer lekker weg in Rattlesnake Girl.
Hurt So Bad
is een tearjerker in de beste traditie van Tammy Wynette, met Shooter Jennings in de backing vocals en een excellerende John Schreffer jr. op pedalsteel.
Het slotnummer Demon Tied To a Chair In My Brain is een met fiddle en pedal steel gelardeerde hartstochtelijk gezongen klassieke countryballad.

Conclusie:
‘Neon Cross’ is een prima album.

Tracks:
01. Sweet Mess
02. Neon Cross
03. LIVIN
04. Make Something Outta Me
05. By Your Side
06. Just a Woman
07. Goodbye Queen
08. Mercy
09. Rattlesnake Girl
10. Hurt So Bad
11. Demon Tied To a Chair In My Brain

Line-up:
Jaime Wyatt – zang, piano (track 1), akoestische gitaar
Shooter Jennings – keys, backing vocals
Ted Russell Kamp – bas
John Schreffer jr. – pedalsteel, gitaar, backing vocals
Neal Casal – gitaar, wurlitzer, harmonica
Jamie Douglass – drums, percussie
Jesse Colter- backing vocals (track 6)
Brian Whelan – bas en piano (track 11)
Aubrey Richmond – fiddle (track 11)

Website: Jaime Wyatt