Recensie: Jack Scott – Crying In My Beer 1961-1962

 

Jack Scott - Crying In My Beer 1961-1962

Jack Scott – Crying In My Beer 1961-1962
Format: CD / Label: Jasmine Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Jack Scott was een rock & roll zanger uit Canada, die ook in de USA erg populair was. Zijn topperiode was eind jaren ‘50/begin jaren ‘60 waarin hij met meer dan 20 platen in de Amerikaanse hitlijsten doordrong.

Qua stijl moet je bij Jack Scott denken aan lome broeierige rock & roll en zoetgevooisde ballads in een stijl, die aan Elvis doet denken nadat deze zijn wilde rockabilly haren kwijtgeraakt was.

Op deze verzamelaar vind je alle nummers die Jack voor het Capitol label opnam in de periode van 1961 tot en met 1962 met enkele zogenaamde “alternate takes”.

Zo is A Little Feeling (Called Love) een zoetgevooisde ballad met een donker galmend geluid (die drums!) en Joranaires-achtige achtergrondzang. Jack’s zang klinkt hier behoorlijk getergd. Now That I is iets vlotter in een Buddy Holly-achtige stijl.

Maar het is vooral Elvis die je terughoort in de ballads op dit album. Luister maar naar de Willie Nelson compositie The Part Where I Cry en de gladgestreken Nashville country van Laugh And The World Laughs With You.

Voor de rock & roll liefhebbers is het broeierige, loom rockende Strange Desire beter te pruimen. Of de stuwende rockabilly van het John D. Loudermilk nummer Sad Story.

Meo Myo klinkt lui en bluesy en het lui rockende True, True Love staat is in twee versies te vinden.

Dit overzichtsalbum van de Capitol jaren van Jack Scott is aan te raden voor de fans, die hun rock & roll niet al te rauw willen en ook niet vies zijn van nette ballads.