J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters – Blue Eyed Soul Vol. 2
Format: CD / Label: Hunter Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dit album van de Noorse band J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters is de opvolger van hun debuutalbum ‘Blue Eyed Soul Vol. 1’, een album dat 2 jaar geleden uitkwam.

De band heeft sinds 1995 negen albums uitgebracht.

J.T. Lauritsen (zang, accordeon, Hammond B3), Arnfinn Torrisen (gitaar), John Grimsby (drums, percussie), Ian Fredrick Johannessen (gitaar) en Morten Nordskaus (bas) komen namelijk met een album op de proppen dat van het begin tot en met het eind overtuigt!

Het album staat vol met zeer soulvolle blues waarbij de blazers Bjorge-Are S. Halvorsen (baritonsax, altsax) en Jens Petter Antonsen (trompet, trombone) een zeer belangrijke rol spelen.

En dan is er ook nog de zeer soulvolle en krachtige stem van J.T. Gitaristen Arnfinn en Ian Fredrick zorgen met hun vlammende spel voor het bluesy gedeelte van de nummers.

Geopend wordt met de funky shuffle Blues Never Feel That Bad met rauw groovend gitaarwerk, super soulvolle blazers. This is the reason why blues never feels bad!
Ook de shuffle Hold You One More Time is een zeer soulvol pompende shuffle met bijtend twangend gitaarwerk. De soulblues ballad Don’t Want To Lose You Now is zeer soulvol en kan zo in het repertoire van een Delbert McClinton ingepast worden.
You’re Gonna Make Me Cry is een cover van de soulklassieker van de hand van Don Robey en is een sfeervolle deiner met vocale hulp van Hans Cato Kristiansen.
Daarna gaat Going Back Home de broeierige funky kant op, gevolgd door het losjes, hoekig, swingende Friday Night Ride met een vleugje zydeco door de accordeon van J.T. You Better Come Home heeft behoorlijk wat weg van Aretha Franklin’s “Chain Of Fools”.
Mike Zito is op gitaar te gast in de lui pompende boogie Like You Do met uiteraard schroeiend, bijtend gitaarspel. De zydeco duikt weer op in het lui swingende I’ll Carry The Key. Southbound is een heerlijke warme soulswinger met Aretha/Otis trekjes.
Afgesloten wordt met de smachtende soulballad Woman In My Life, compleet met een huilende bluesgitaar.

Hopelijk hoeven we niet weer 2 jaar te wachten op een volgend album van J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters. Dit album bewijst namelijk dat we hier met een sublieme mondiale soulbluesformatie te maken hebben!

Tracklist:
01. Blues Never Feel That Bad
02. Hold You One More Time
03. Don’t Want To Lose You Now
04. You’re Gonna Make Me Cry
05. Going Back Home
06. Friday Night Ride
07. You Better Come Home
08. Like You Do
09. I’ll Carry The Key
10. Southbound
11. Woman In My Life

Website: J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters