Ivy Gold – Six Dusty Winds
Format: CD – LP / Label: A1 Records – Golden Ivy Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De band Ivy Gold is van oorpsrong een Zweedse band maar er zit ook een behoorlijke Amerikaanse inbreng in deze band door de Amerikaanse leden Tal Bergman (drums,o.a. ex-Joe Bonamassa) en bassist Kevin Moore (o.a. Titus Turner). Verder bestaat de band uit zangeres Manou, Sebastian Eder (gitaar, ex-Avalon) en Anders Olinder (keyboards,o.a. ex-Glenn Hughes).

Ivy Gold zit overduidelijk in de bluesrock hoek. Bluesrock met een behoorlijk vet funky geluid.

Zoals in de smerige rauw groovende opener van het album, Face Of Deceit,  met intense zang van Manou en een vurig brandende gitaar. Ook This Is My Time is funky bluesrock maar dan van het broeierige soort voorzien van hard snerpend gitaarwerk.

Er is tussen al dit harde funky werk ook ruimte voor meer gevoelige nummers. Retribution is een sfeervol bluesrock nummer waarin Manou het nummer van een rauwe rand voorziet met haar zang.

Six Dusty Winds is een zacht deinend soulvol nummer en uiteraard staat er ook een slowblues op het album, het sfeervol galmende en intieme Without You. Het zijn echter de stevige funky nummers waarmee de band het meest overtuigt.

Zo is Believe een soepel funkend nummer en heeft het gitaarspel in We Are One een Hendrix-achtig geluid. Ook speciale attentie voor de heerlijke funky bas!

De afsluiter Born Again is een schroeiende voortslepende bluesrocker met uitmuntend gierend spel van Sebastian Eder.

Ivy Gold is de zoveelste aanwinst in de Europese bluesrock scene. Een prima funky album!

Tracklist:
01. Face Of Deceit
02. This Is My Time
03. Retribution
04. Believe
05. Six Dusty Winds
06. Suspicion
07. Shine On
08. We Are One
09. Without You
10. Born Again

Website: Ivy Gold