InTechnicolour – Big Sleeper
Format: CD / Label: Big Scary Monsters Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Bands als the Queens Of The Stone Age, Kyuss en Karma To Burn hebben een blijvende muzikale erfenis achtergelaten. Dat blijkt o.a. uit het debuutalbum van de band InTechnicolour uit Brighton (UK). Deze band hanteert namelijk hetzelfde loodzware, zoemende, geluid van deze bands en voegt er ook flink wat psychedelica aan toe.

De band bestaat uit zanger Tobie Anderson, gitaristen Dave Jackson en Liam McMillan, bassit Vlad Matveikov en drummer Sam Coveney.

Miami Funk opent het album en vertoont totaal geen spoor van enige funk! Wel van overdonderende harde riffrock in de beste Queens Of The Stone Age traditie. Het nummer zit vol hard gonzende riffs en klinkt opwindend en vooral…hard!
De hoekige stampende riffs van Under The Sun hebben een meer dan overduidelijke Queens Of The Stone Age invloed. Is dat erg? Nee, totaal niet, als je tenminste geen genoeg kan krijgen van dit soort rauwe harde pomprock. Het enige verschil zit hem in de zang die bij InTechnicolur vrij psychedelisch klinkt. De band klinkt in dit nummer als een stug voortmarcherend Stonerrock regiment.
Shaker klinkt zeer log en donker. Dit tegen de stonerrock aanleunende nummer grijpt je onheilspellend bij je kladden met zijn schroeiende ranzige rock.
In Big Sleeper wordt de beuk er weer flink in gegooid in een ontstellend zwaar riffend nummer met een spervuur aan kreunende en zwaar zoemende riffs. Het geluid in Gallon Man is zo mogelijk nog zwaarder, haast doom-achtig, in een traag voortslepend nummer.
Funky Led Zeppelin-achtige ritmes duiken op in Lend Me A Crushed Ear. Doomer opent (heel even) met een schrijnende bluesgitaar, die snel plaats moet maken voor een zware riffexplosie met een duister geluid.
Slow Moth is inderdaad een traag nummer met een super dreigend psychedelisch geluid. Ondanks het ontbreken van superzware riffs is dit nummer even intens als de andere nummers op dit album.
Tot slot neemt TechniColour je nog mee in een psychedelische jam, Tortoise, die klinkt alsof je een paddo-trip ondergaat in een zinderend hete woestijn.

Liefhebbers van zeer zwaar riffende rock weten genoeg….Aanschaffen!

Tracklist:
01. Miami Funk
02. Under The Sun
03. Shaker
04. Big Sleeper
05. Gallon Man
06. Lend Me A Crushed Ear
07. Doomer
08. Slow Moth
09. Tortoise

Website: www.facebook.com/intechnicolourband