Recensie: Harlis Sweetwater – Diesel Dirt & Spit Volume 1

 

Harlis Sweetwater - Diesel Dirt & Spit Volume 1

Harlis Sweetwater – Diesel Dirt & Spit Volume 1
Format: CD EP / Label: Blue Volt Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Harlis Sweetwater is een zanger-gitarist uit Orange County, California. Met zijn Harlis Sweetwater Band bracht hij een drietal albums uit, die het in de bluesrock kringen van Amerika zeer goed deden.

Nu komt hij met een solo EP op de proppen met een viertal nummers, die live werden opgenomen in de Sound Asylum Studios in Santa Ana, California.

Een viertal nummers, die je compleet ondersteboven blazen. Het geluid van Harlis Sweetwater is namelijk als overdonderd hard te bestempelen. Niet alleen door zijn gitaarspel maar ook door zijn zeer krachtige brullende stem, die klinkt als Bob Seger in een bluesrock bui.

Geopend wordt met een overweldigende boogie, zeer toepasselijk The Boogie getiteld, Een cover van de legendarische Canned Heat. In de handen van Harlis hebben we hier met een verpletterende harde versie te maken waar zijn hard gierende en snijdende gitaar bovenuit brult.

In Slow Burn dendert Harlis onverminderd voort in een loodzwaar pompende ZZ Top-achtige rocker.

Somebody’s Baby heeft bij vlagen iets weg van Roy Orbison’s Pretty Woman maar dan in een rauw hard rockende versie.

Ook de Willie Dixon klassieker Spoonful ondergaat de Harlis Sweetwater behandeling met een loodzwaar ploegende cover als resultaat waarin je naast de Mountain-achtige logheid ook loeiend en gierend Hendrix-achtig gitaarspel tegenkomt.

Harlis Sweetwater geeft de bluesrockers onder ons wat ze willen. Loodzware, keiharde bluesrock!

Tracklist:
01.The Boogie
02.Slow Burn
03.Somebody’s Baby
04.Spoonful

Website: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063540641486