Harem Scarem – Change The World
Format: CD – LP – MP3/Deluxe (met DVD) / Label: Frontiers
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Zanger Harry Hess en gitarist Pete Lesperance waren in 1987 de founding fathers van dit Canadese rockcollectief, waarvan de naam Harem Scarem werd geleend van een Bugs Bunny-tekenfilm. Sinds 2013 is dit duo wederom bepalend voor de uit Ontario afkomstige band, nadat in 2008 de instrumenten aan de wilgen had gehangen.

‘Change The World’ is ondertussen hun vijftiende album, liveplaten en compilaties buiten beschouwing gelaten. Veel nieuws onder de zon is er niet op de elf liedjes die de cd telt: fantastisch klinkende, melodieuze hardrock met hemelse hooklines en refreinen die geen enkele liefhebber van hardrock onberoerd kan laten.

Beluister maar eens de openingsnummers Change The World en het op Foreigner gelijkende Aftershock en je krijgt meteen een prima idee waarvoor Harem Scarem staat. De wereld veranderen ? Nee, dat niet, maar ‘m wel een beetje mooier maken met, naast zojuist vermelde songs, ook nog toppers in de vorm van Searching For Meaning, In The Unknown, The Death Of Me en de apotheose Swallowed By The Machine.

Ook als de mannen het tempo wat terugschroeven, blijft het meer dan genietbaar zoals de rockballads Mother Of Invention en No Me Without You aantonen.

Tracklist:
01. Change The World
02. Aftershock
03. Searching For Meaning
04. The Death Of Me
05. Mother Of Invention
06. No Man’s Land
07. In The Unknown
08. Riot In My Hand
09. No Me Without You
10. Fire And Gasoline
11. Swallowed By The Machine

Website: Harem Scarem