Recensie: Handsome Jack – Get Humble

 

Handsome Jack - Get Humble
Handsome Jack – Get Humble
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Handsome Jack is een trio uit Buffalo, NY, dat zich bezig houdt met zeer broeierige rock. Rock waarin je invloeden als Creedence Clearwater Revival, The Black Crowes, The Stones maar ook soulvolle invloeden, die zo op het Daptone label zouden passen, tegenkomt.

Het trio bestaat uit Joe Verdonselli (bas, zang), Bennie Hayes (drums, zang) en Jamison Passuite (gitaar, zang) en heeft net hun vierde album, ‘Get Humble’, uitgebracht.

Een goed voorbeeld van hun broeierige rockgeluid is te horen in de opener van het album Got You Where I Want You. Een rauw, loom groovend nummer met flinke Creedence trekjes maar tegelijkertijd ook met een ongepolijst soulgeluid en een haast Humble Pie-achtige intensiteit. High Class Man klinkt zo mogelijk nog broeieriger in een traag bluesy groovend jasje.

Het geluid van The Black Crowes is op een aantal nummer onmiskenbaar aanwezig. Zoals in het lui pompende Simple Kind Of Life waarin je ook Southern Rock invloeden tegenkomt. Ook in het soulvol wiegende Shoulder To Lean On zitten de nodige Black Crowes invloeden.

In Hard Luck Karma wordt het swamprock geluid van Creedence vermengd met dezelfde Black Crowes invloeden. Servin’ Somebody is een venijnige groovende rocker gevolgd door het lui deinende Get Humble waarin ook gospelinvloeden verwerkt zijn.

New Home In The Sky is een loom raspende swampblues met een hartstochtelijk schurende slidegitaar. Het stuwende Roll It heeft een warm soulgeluid en doet denken aan het betere werk op het Daptone label.

De broeierig pompende soulrock van Let Me Know sluit het album af.

Het vierde album van Handsome Jack is een prima ongepolijst swamprock album geworden met een hoge dosis soul!

Tracks:
01. Got You Where I Want You
02. High Class Man
03. Simple Kind Of Life
04. Shoulder To lean On
05. Hard Luck Karma
06. Old Familiar Places
07. Servin’ Somebody
08. Get Humble
09. New Home In The Sky
10. Roll It
11. Let Me Know

Website: http://www.handsomejackmusic.com/