Gina Sicilia – Love Me Madly
Format: CD – Digital / Label: Blue Élan Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Bluesliefhebbers zullen bekend zijn met de zeer krachtige, soulvolle en bluesy stem van Gina Sicilia, die oorspronkelijk uit Newton, Pennsylvania komt maar tegenwoordig in Nashville verblijft.

En deze bluesliefhebbers zullen waarschijnlijk in eerste instantie even op hun hoofd krabben na beluistering van Gina’s nieuwe album.

Dit album staat namelijk vol met vooral erg soulvolle nummers waarin de blues slechts één element vormt.

De constante factor in deze nummers is echter Gina’s ontstellend mooie bluesy stem, die in sommige nummers overeenkomsten heeft met het stemgeluid van Joan Armatrading.

Op dit album is de variatie in stijlen voor mij een zeer plezierig element.

Zo opent Gina het album met Like The World Has Never Seen. Een nummer, dat zij a ccapella uitvoert, “slechts” begeleid door de stuwende, dreunende drums van producer Cody Dickinson (North Missisiippi Allstars). Hierdoor onstaat een dwingend bluesy nummer met de kracht van een Indiaanse war chant.
Dat wordt dan gevolgd door de intiem groovende soulballad Hey Love waarin de Joan Armatrading overeenkomsten in de zang opduiken. Dit nummer grijpt terug op het 70’s soulgeluid van bijvoorbeeld Ann Peebles. De snijdende gitaar van Luther Dickinson zorgt voor de bluesinvloeden. Lose My Head gaat meer de poppie folk kant van een Tracey Chapman op in een tintelend fris intiem nummer.
For A Little While heeft een countrygeluid met de sfeervol huilende slidegitaar van Luther Dickinson. Het pompende en zwiepend soulorgel van Rev. Charles Hodges trekt Gotta Be A Way automatisch het Hi-soul hoekje in.
De soulvolle ballad Misery With You valt op door de lichte overeenkomsten met de Tim Hardin klassieker “Reason To Believe” en door de zeer krachtige soulvolle zang van Gina.
Give It Up is een broeierig galmend nummer in de beste Chris Isaak traditie dat gevolgd wordt door het opgewekt swingende How My Dreams They Go, dat voorzien is van een heerlijk funky New Orleans ritme.
Het album wordt afgesloten met een tweetal sublieme soulballads. Fall In Love is rijkelijk georkestreerd en klinkt zeer weelderig terwijl Answer The Phone, na een a ccapella intro, transformeert tot een intense ballad met een zwierig countrygeluid.

Gina SIcilia’s nieuwe album is een schitterend album geworden waarop zij op een prima wijze ook andere muziekstijlen aanpakt.

En ja…I love you madly, Gina!“

Tracklist:
01. Like The World Has Never Seen
02. Hey Love
03. Lose My Head
04. For A Little While
05. Gotta Be A Way
06. Misery With You
07. Love Me Madly
08. Give It Up
09. How My Dreams They Go
10. Fall In Love
11. Answer The Phone

Website: Gina Sicilia