Georgia Randall – Help Wanted
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Georgia Randall komt uit Virginia en begon met zingen als gospelzangeres in de kerk. En dat is nog steeds te horen op haar nieuwe, derde, album. Georgia heeft namelijk een supersoulvolle stem met een flinke rauwe rand, vergelijkbaar met zangeressen als Bettye Lavette, Tina Turner en Melissa Etheridge.

Op haar album wordt Georgia begeleid door John Nilson (sologitaar), Michael Elliott (drums), Julie Klein (bas) en Albert Biele (toetsen).

Het album opent met de heerlijk soepele funk van Help Wanted met een lekker groovende gitaar en clavinet. Georgia’s soulvolle stem met een rauw randje springt direct boven alles uit.
Daarna volgt de loom swingende shuffle Anticipation Blues met een prima snijdende gitaarsolo. Motherless Child is een traditional, die door artiesten als Odetta, Bessie Griffin, Prince en Richie Havens werd opgenomen. In Georgia’s versie is haar gospelverleden zeer herkenbaar door haar zeer krachtige zang.
In Born To Die gaat Georgia’s zang meer richting de stijl van Melissa Etheridge in een broeierig stuwende shuffle met een swamprock-achtige zweterigheid.
De funk wordt weer ingezet in Drive-In Fantasy. Dit keer met een lome “mellow” groove, die aan Al Green’s zweterige funksoul van “Take Me To The River” doet denken.
Do Right is een opgewekt swingend, tegen Americana aanleunend, nummer, dat qua stijl richting John Cougar gaat maar ook een behoorlijk hoog Tina Turner gehalte heeft.
Het intro van River Come Down heeft veel weg van Tim Rose’s “Morning Dew”. Het nummer heeft een opgeruimd sprankelend geluid. Big Oak Tree valt wat tegen! De op zich losjes swingende shuffle klinkt wat mat, op Georgia’s zang na dan! En die nep-blazers moesten verboden worden!
In Put It Down gaat Georgia op de “Steamy Windows” toer (in de Tina Turner versie) en ze komt daar uitstekend mee weg doordat haar stem hier verrekte veel op die van Tina lijkt.
De indrukwekkende, krachtige ballad Is It Today, in een Melissa Etheridge stijl, sluit het album af.

Album nummer drie van Georgia Randall is een zeer aangenaam album van een enorm soulvolle zangeres!

Tracklist:
01. Help Wanted
02. Anticipation Blues
03. Motherless Child
04. Born To Die
05. Drive-In Fantasy
06. Do Right
07. River Come Down
08. Big Oak Tree
09. Put It Down
10. Is It Today

Website: https://www.facebook.com/grblues1