George Thorogood And The Destroyers – Live In Boston 1982 – The Complete Concert
Format: 2CD – 4LP – Digital / Label: Rounder Records
Release: 2020

Tekst: Tom Wouters

‘Live In Boston 1982 – The Complete Concert’ is een re-issue het in 2010 verschenen Live In Boston van de “baddest rock ‘n’ roll band ever”George Thorogood and the Destroyers.  Het album is geremastered en bevat 12 tracks die niet op het origineel stonden, waaronder de classics Who Do You Love en Bad To The Bone.

In 1982 bevond de band zich op haar absolute hoogtepunt en het album bewijst dat. Thorogood zelf zegt daarover: “This is George Thorogood and the Destroyers at our best.”

Vanaf de eerste tonen van openingssong House Of Blue Lights knalt, boogied en rockt de band (naast Thorogood Hank Carter op saxofoon, Jeff Simon op drums en Bill Blough op bas) er heftig op los met good time rock ‘n’ roll at full speed. Rock ‘n’ roll, blues en een vleugje country vult deze twee uren durende release.

Hoogtepunten zijn er genoeg, zoals Bo Diddley’s klassieker Who Do You Love, John Lee Hooker’s One Bourbon, One Scotch, One Beer en Elmore James’ klassieker The Sky Is Crying met een mooie slide guitar van Thorogood.
Gelukkig ontbreekt op deze heruitgave ook Thorogood’s lijflied Bad To The Bone niet. Mooi is ook de enige ballad As The Years Go Passing By met mooi saxwerk van Carter en een mooie gitaarsolo van Thorogood. Het is het enige rustpunt in een voortdenderende rock ‘n’ roll show van 27 nummers, die George Thorogood and the Destroyers laat horen op het hoogtepunt van hun carriére, die overigens nog steeds voortduurt.

In de afgelopen 45 jaar speelde de band zo’n 8.000 live shows en verkocht een slordige 15 miljoen platen. Voorwaar geen slecht resultaat voor “the baddest rock ‘n’ roll band ever”.

 

Tracks:
Disc 1
01. House of Blue Lights
02. Kids from Philly
03. Who Do You Love?*
04. I’m Wanted
05. Cocaine Blues*
06. One Way Ticket
07. One Bourbon, One Scotch, One Beer
08. As the Years Go Passing By
09. Spoken Introduction: The Dance Floor*
10. It Wasn’t Me
11. Bottom of the Sea*
12. Night Time*
13. New Boogie Chillun’

Disc 2
01. I’ll Change My Style*
02. Miss Luann
03. Madison Blues*
04. The Sky Is Crying*
05. I Can’t Stop Lovin’
06. Spoken Introduction: Audience Participation*
07. Same Thing*
08. Bad to the Bone*
09. Move It on Over
10. Wild Weekend
11. Nobody but Me
12. No Particular Place to Go*
13. Ride on Josephine*
14. Reelin’ and Rockin’*
* Previously unreleased

Website: George Thorogood