GA-20 – Live Vol. 1
Format: vinyl 7” single / Label: Karma Chief Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Er zijn van die bluesbands, die begrijpen, dat de blues het lekkerst klinkt zonder al te veel opsmuk als bijvoorbeeld een enorm opgeschroefd volume (bluesrock). Zo’n band is het trio GA-20 uit Boston, Massachusetts.

Na het album ‘Lonely Soul’ uit 2019 is er nu een live single uit met hierop vier nummers. Matthew Stubbs (gitaar, ex-Charlie Musselwhite band), Pat Faherty (zang, gitaar) en Tim Carman (drums) laten horen hoe onopgesmukte blues hoort te klinken.

Rauw, ontspannen en zeer soulvol!

Ze openen met The Whale Has Swallowed Me, een broeierige, galmende shuffle met luie schurende bluesriffs, intense zang en zacht voortgroovende drums.
Gevolgd door de zeer soulvolle shuffle No Teasin’ Around waarin de gitaren lui twangen en fuzzen. De cover van Lazy Lester’s Tell Me Pretty Baby is teruggebracht tot de kale, swingende, essentie van de blues met zacht en ontspannen priemend gitaarspel van Matthew Stubbs.
Afgesloten wordt met een cover van Mel London’s Cut You Loose, dat lekker rauw pompend gebracht wordt met hard schurend gitaarspel en een garageblues-achtig geluid.

Aan de titel van deze single kan je afleiden dat er ook wel een deel 2 aan zit te komen. Ik kijk er nu al naar uit want deze pure bluesband bevalt mij wel!

Tracklist:
01. The Whale Has Swallowed Me
02. No Teasin’ Around
03. Tell Me Pretty Baby
04. Cut You Loose

Website: GA-20