G30 – Tutto Be Okay
Format: CD (EP) / Label: The Room Recordings
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het bewijs dat instrumentale muziek totaal niet vervelend hoeft te zijn wordt geleverd door het Nederlandse trio G30. Dit trio laat een zeer avontuurlijke mix horen van fusion en prog rock horen met af en toe een stevig rockgeluid.

G30 bestaat uit de zeer ervaren muzikanten Brian Bordes (gitaar, bas), Mark Bogert (gitaar, ex-Knight Area) en Juan van Emmerloot (drums, bas, ritmegitaar, o.a. bekend van zijn werk bij Snowy White, Ayreon, Burning The Rules en the Stef Burns League).

Zij worden bijgestaan door Thomas Bank (keyboards), Emile Bode (keyboards), Poala Zadra (bas), Albert van Dorssen (keyboards) en de van o.a. Back Street Crawler bekende John “Rabbit” Bundrick op de Hammond B3.

De EP opent met G30 met Brian Bordes op sologitaar. Dit nummer zit tussen de fusion en progrock in met duidelijke Steve Vai trekjes in het weergaloos snijdende gitaarspel van Brian Bordes. Een prima funky pompend nummer!
Yep Yeah gaat iets meer de fusionhoek in maar dan wel de funky fusionhoek met de nadruk op de priemende sologitaar van dit keer Mark Bogert en de diep blubberende Moogbas van Emile Bode, die dit nummer schreef.
De invloed van bands als Weather Report en Return To Forever is goed terug te horen in de jazzrock van Hidden Treasures met een lome warm groovende bas van Poala Zadra en messcherp snerpende gitaar van Brian Bordes.
Ring Of Fairy opent met magistrale sprookjeesachtige orkestraties van David Clarkson. Na dit overweldigende intro gaat het nummer over in zwevende fusion/progrock met heerlijk gitaarwerk van zowel Brian Bordes als Mark Bogert. Overweldigend mooie bombast! Mark Bogert laat zijn gitaar hard bijten in de lome funky fusion van Tutto Be Okay.
IFO opent met “and now it’s time for some jazz!”….niet dus! Dit is een stuwend pompende rocker met een soulvolle Hammond B3 bijdrage van John “Rabbit” Bundrick en de fel bijtende gitaren van Brian en Mark.

G30 bewijst met deze weergaloze EP dat instrumentale muziek wel degelijk kan boeien.

Een absolute must voor alle gitaristen onder ons!

Tracklist:
01. G30
02. Yep Yeah
03. Hidden Treasures
04. Ring Of Fairy
05. Tutto Be Okay
06. IFO

Website: G30