+Flyin’ Saucers Gumbo Special - Nothin’ But

Flyin’ Saucers Gumbo Special – Nothin’ But
Format: CD – Digital / Label: Quart De Lune
Releasedatum: 23 augustus 2019

Tekst: Peter Marinus

Zin in een feestje? Dan zit je met dit debuutalbum van de Franse formatie Flyin’ Saucers Gumbo Special goed! Deze band heeft haar album namelijk gevuld met een zeer swingende mix van Louisiana zydeco, New Orleans funk, soul en rhythm & blues.
De band bestaat uit Lucas Gautier (zang, gitaar), Fabio Izquierdo (zang, harmonica, squeezebox), Cedric Le Goff (orgel, piano), Charlie Duchein (bas) en Stéphane Stanger (drums).

Ze gaan meteen al heerlijk swingend aan de gang in Zydeco Train. Een feestnummer waarin de zydeco vermengd wordt met de nodige New Orleans rhythm & bluesinvloeden. Het orgel van Cedric Le Goff steelt de show, bijgestaan door sprankelend gitaarwerk en de gemoedelijk swingende squeezebox.
Mister Bartender wordt ingeleid door heerlijke funky drums en ontwikkelt zich tot een Meters-achtig funknummer, vol met warm swingende grooves, een soulvol pompend orgel en priemend gitaarwerk. De lome swamprocker Louisiana Girl trekt richting het geluid van Omar & The Howlers met prima scheurend harmonicawerk van Fabio Izquierdo. In het deinende Nothin’ But A Party is het tijd voor de zydeco en dus ook voor de squeezebox!
Moonshine is zo’n nummer dat menige dansvloer op stelten gaat zetten. Een soort zydeco uitvoering van een “Willie And The Hand Jive”-achtige melodie. Zwaaien en zwieren dus maar! In het lome funky Keep On Hoping met zijn luie hoekige grooves en soulvolle blazers waart een the Band achtig geluid rond, naast de nodige New Orleans funk breaks. In Gonna Roll wordt op ongecompliceerde wijze gerockt. Een lekker pompend Omar & The Howlers-achtig nummer. Het geluid in How Can I Try grijpt terug op het 60’s rhythm & blues geluid van bijvoorbeeld Johnny Adams waarna we in Do What You’re Supposed To Do weer op de funky Meters toer gaan.
De dansschoenen kunnen weer aan voor de zydeco van Hey Tout Kelkun. Een onweerstaanbaar feestnummer waarin de squeezebox weer floreert. Na het the Band-achtige Angel At Home covert de band de Ernie K-Doe hit High Blood Pressure. New Orleans rhythm & blues met een luie swing.
Als afsluiter fungeert de mix van luie jazz en New Orleans ritmes in Sweet Sin.

Flyin’ Saucers Gumbo Special debuteert met dit album op een prima en vooral swingende wijze. Hopelijk komt deze band gauw naar ons land. Ik heb namelijk wel zin in hun feestje!

Tracklist:
01. Zydeco Train
02. Mister Bartender
03. Louisiana Girl
04. Nothin’ But A Party
05. Moonshine
06. Keep On Hoping
07. Gonna Roll
08. How Can I Try
09. Do What You’re Supposed To Do
10. Hey Tout Kelkun
11. Angel At Home
12. High Blood Pressure
13. Sweet Sin

Website: Flyin’ Saucers Gumbo Special