Fish On Friday – Black Rain
Format: CD – LP – Cassette / Label: Esoteric Antenna – Cherry Red
Release 2020

Tekst: Joop van Rossem

Fish On Friday is een internationaal gezelschap: twee Belgen, één Brit en één Amerikaan. Die Brit is de meest bekende uit de band: bassist Nick Beggs, wiens dochter Lula op enkele songs prachtige achtergrondzang verzorgt.

‘Black Rain’ is ondertussen alweer hun vijfde release en biedt een klein uur aan progpareltjes. De groep bivakkeert in het melodieuze symfopop/rockgenre en weet met prachtige melodielijnen en uitgekiende composities deze luisteraar te behagen.

‘Black Rain’ trapt meteen af met twee van de sterkste nummers: Life In Towns is een prachtsong met een mooie opbouw en gave climax, ergens in het straatje van Pink Floyd en Alan Parsons Project. Dat die laatste naam genoemd wordt, is niet zo gek: op hun vorige cd ‘Quiet Life’ produceerde Parsons een van de mooiste nummers, In The Key Of Silence.
Na deze geweldige opener is het daaropvolgende Murderous Highland Highway acht minuten kippenvel en dan hebben we nog negen songs te gaan. En die zijn ook geen half werk ! Wat te denken van het opzwepende titelnummer en de schitterende melodieën van Angel Of Mercy , Trapped  In Heaven en Diamonds. Daar tussen in zit dan nog Letting Go Of You, waarin Lula Beggs zich prominent presenteert en waarin we president Trump nog even horen figureren.

Fish On Friday is een collectief dat de tijd neemt om hun nummers op te bouwen en te laten uitgroeien tot songs die elke progliefhebber graag aan zijn verzameling wil toevoegen.

Tracklist:
01. Life In Towns
02. Murderous Highland Highway
03. Black Rain
04. Mad At The World
05. Letting Go Of You
06. Angel Of Mercy
07. We’ve Come Undone
08. Morphine
09. We Choose To Be Happy
10. Trapped In Heaven
11. Diamonds

Website: Fish On Friday