Early Times & The High Rollers! – The Corner
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Kort geleden verscheen de single She’s About To Lose Her Mind van de band Early Times & The High Rollers. Een band geformeerd rond bluesrock dichter Early Times uit de East Side van New York. Hij groeide op in Sacramento, California en was te vinden in bands als the Counterfits, the Camaros en de band van zangeres E.C. Scott.

De single staat ook op het nieuwe album van deze band en is een lui swingende bluesrock shuffle waarin het venijnige gitaarspel van gast Popa Chubby te horen is.

Het geluid van Early Times & The High Rollers kan het beste als bluesy stadsrock omschreven worden. Daarbij duiken herinneringen aan het oude werk van John Cougar Mellencamp en Elliott Murphy op.

On The Corner is een broeierig pompend bluesrock nummer waarin dat geluid goed terug te horen is met hard brullend gitaarwerk. Come On, Let’s Ride is een stuwende shuffle met licht jazzy pianowerk, soulvolle zang en bijtend gitaarwerk.

Do What She Do is een pompend semi-akoestisch nummer en Rosie Herbs ‘N Ting een instrumentaal funky bluesrock nummer met schroeiend hard gitaarspel.
De dichterskant van Early Times is goed te horen in de jazzy bluesjam Say, Man, met gesproken woord van Early Times.

Charlemagne opent met een haast “With A Little Help From My Friends” achtig intro en is een lui pompend nummer met wederom hard schroeiend gitaarspel. Someone Help Mary is een goed voorbeeld van een intieme cityrock ballad.

De afsluiter Return Of The Queen is een gemene rocker met een rauw garagepunk geluid.

Dit album van Early Times & The HighRollers is een prima voorbeeld van rauwe, bluesy, grote stadsrock!

Tracklist:
01. Come On, Let’s Ride
02. On The Corner
03. Do What She Do
04. She’s About To Lose Her Mind (ft. Popa Chubby)
05. Rosie Herbs ‘N Ting
06. He’s Got A Jones
07. Say, Man
08. Charlemagne
09. Someone Help Mary
10. Return Of The Queen

Website: Early Times