Recensie: Diana Ross – Thank You

 

Diana Ross – Thank You

Diana Ross – Thank You
Format: CD – LP – Digital / Label: Decca
Release: 2021

Tekst: Paul Op den Kamp

The Boss is back!

Wie had het nog voor mogelijk gehouden dat Diana Ross een nieuwe album zou uitbrengen. Sinds ‘I Love You’ uit 2006 bleef het akelig stil rondom de zangeres. Vrij plotseling dook de aankondiging dat er nieuw werk zou komen op. Positief nieuws voor de vele fans van de zangeres.

Kort samengevat laat het album zich beluisteren als het ideale middel om alle ellende van de afgelopen anderhalf jaar te vergeten. Vrolijke muziek die vrolijk maakt en alle somberheid wegblaast. Diana Ross bezingt de noodzaak om naar elkaar om te kijken en hoe de wereld met iets meer liefde voor elkaar een betere wereld kan zijn. Dat ze in het titelnummer misschien wat opzichtig leent uit haar Motown verleden, dat zullen we haar maar vergeven.

Of het perse nodig was om het album op te sieren met moderne stijlen als elektronische dance is de vraag. Dit geforceerde gebaar leidt juist de aandacht af van de soulnummers en de verschillende ballads. Hier door is er een mooie balans tussen ontroering en tempo.  

Zeer verrassend is de verandering die de stem van Diana Ross heeft ondergaan. Haar (soms haast te) hoge stem is ingeruild voor een lagere, zwoelere stem. Nu is ze echt geen Marianne Faithfull! Maar juist dit extra element is een groot pluspunt.

Tegelijkertijd is het misschien wel een beetje vreemd dat er op de hoes een oude foto wordt gebruikt. Waarom is er gekozen om een afbeelding van grofweg veertig jaar geleden te gebruiken in plaats van een mooi nieuw portret! Gelukkig is er dan de video clip bij ‘All Is Well’ waarin ze wel figureert. Waarom zo ook niet op de hoes?

Qua live optredens is er nog geen volledige tournee aangekondigd. Wel treedt Diana Ross op tijdens het Glastonbury Festival.

Tracklist:
01. Thank You
02. If The World Just Danced
03. All Is Well
04. In Your Heart
05. Just In Case
06. The Answer’s Always Love
07. Let’s Do It
08. I Still Believe
09. Count On Me
10. Tomorrow
11. Beautiful Love
12. Time To Call
13. Come Together

Website: https://www.dianaross.com/