Recensie: Clyde Anthony – It’s Time

Clyde Anthony - It’s Time

Clyde Anthony – It’s Time
Format: CD / Label: Hitman Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Clyde Anthony is een zeer ervaren soulzanger uit Amerika, die in het verleden deel uitmaakte van bands als The Drells en The Live Band en die zelfs het podium deelde met de legendarische King Curtis.

Zijn nieuwste album staat vol met super sensuele soul waarin je invloeden als Barry White, Billy Paul, Marvin Gaye en Peabo Bryson tegenkomt.

En dat houdt bijna automatisch in dat bluesliefhebbers niet veel met dit album op zullen hebben. Soulliefhebbers echter wel! En dan vooral liefhebbers van wat we vroeger “soft soul” noemden en tegenwoordig “mellow grooves”.

Clyde beschikt over een zeer warme soulvolle stem en ook nog eens over een Barry White-achtige brom/praatstem. Allemaal gereedschap om de dames, die in zijn songs aan bod komen, de slaapkamer in te krijgen.

Want daar draait het op dit album toch om. Ondanks het feit dat de begeleiding voornamelijk uit synthesizers komt klinkt Clyde’s album toch heerlijk intiem.

De soul druipt er al gelijk af in Don’t Wanna Talk About It. Een intiem voorbeeld van Clyde’s “slaapkamer soul”. In het zacht groovende Happy People duiken raps op. Met My Match deint luchtig verder in een sensuele manier en waarin Clyde voor het eerst zijn Barry White brom laat horen.

Hij bromt onverstoorbaar verder in de volgende romantische souldeiner Can’t Get You Off My Mind. Clyde is zeer direct in het sensuele, maar zeer dwingende, Can I Do You Babe. It’s Time is een heerlijk loom funkend nummer waarna we snel weer teruggaan richting de slaapkamer met You Don’t Have To Take That.

In Faithful, Honest And True prijst Clyde zichzelf de slaapkamer markt in via een ballad in de beste Billy Paul of Peabo Bryson tradite.

Het album wordt afgesloten met de luchtige, opgewekte swinger You Walked Out.

‘It’s Time’ is een, vooral voor soulliefhebbers, een prima album met sensuele, intieme soul.

Tracks:
01. Don’t Wanna Talk About It
02. Happy People
03. Met My Match
04. When Can I See You Again
05. Can’t Get You Off My Mind
06. Can I Do You Babe
07. It’s A Miracle
08. It’s Time
09. You Don’t Have To Take That
10. Faithful, Honest And True
11. You Walked Out

Website: https://www.hitmanrecords.com/