Dave Riley & Bob Corritore – Travelin’ the Dirt Road
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Bert van Kessel

Mondharmonicavirtuoos Bob Corritore is een grote mijnheer in de Amerikaanse blues scene. Vanuit zijn thuishaven Phoenix, Arizona bestiert hij al decennialang een studio, een club en een platenlabel. Voor zijn bijdragen aan de blues heeft hij inmiddels talloze onderscheidingen ontvangen.
Los daarvan maakt hij gewoon uiterst genietbare platen in steeds andere samenwerkingsverbanden , waarbij hij de schijnwerpers overlaat aan zijn partners en hij zelf bescheiden de nummers inkleurt met fraai mondharmonicaspel. Met enige regelmaat duikt hij zijn schatkamers in en komt op de proppen met een juweeltje uit zijn imposante archief. Twee nieuwe titels zijn daar mooie voorbeelden van. Een derde release, een samenwerking met toetsentovenaar Henry Gray, is al aangekondigd.

Dave Riley woonde als kind op de katoenplantage van zijn grootouders in Mississippi en verhuisde als puber naar Chicago waar hij later samenspeelde met de groten der blues, zoals Howlin’Wolf, Muddy Waters, Junior Wells en Buddy Guy, dus aan geloofwaardigheid geen gebrek.

Deze authenticiteit horen we ook terug in zijn diepgegroefd stemgeluid. De bijzondere samenwerking van dit goed ingespeelde duo duurt nu al zo’n vijftien jaar, maar ‘Travelin The Dirt Road’ is een heruitgave van hun debuutalbum uit 2007, aangevuld met twee extra tracks. Gesteund door voortreffelijke Phoenix sessiemuzikanten brengen zij met veel overtuiging oorspronkelijke down-home blues, waarin de geest van een vroege Muddy Waters nadrukkelijk rondwaart.

Het merendeel van de nummers is mid-tempo met een vrij opgewekte vibe. Ze worden afgewisseld met enkele tragere nummers waarvan met name de hartekreet Come Here Woman messcherp door de ziel snijdt.

Tracks:
01. I’m Not Your Junkman
02. Travelin’ the Dirt Road
03. Overalls
04. Come Here Woman
05. Let’s Have Some Fun Tonight
06. My Baby’s Gone
07. Voodoo Woman, Voodoo Man
08. Way Back Home
09. Doggone Blues
10. Country Tough
11. Friends
12. Safe At Last

Dave Riley: Gitaar en zang
Bob Corritore: Mondharmonica
Dave Riley Jr.: Bas op alle tracks behalve op #3,6,8 en 12
Johnny Rapp: Gitaar op alle tracks behalve op #3 en 12
Matt Bishop: Piano op #6,7 en 8
Tom Coulson: Drums op alle tracks behalve op #3 en 12
Paul Thomas: Bas op #6 en 8

Website: Bob Corritore