Danielle Miraglia – Bright Shining Stars
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Gerrit Schinkel

De uit Boston, Massachusetts, afkomstige singer-songwriter en gitariste Danielle Miraglia wordt wel vergeleken met Bonnie Raitt, Rory Block en Lucinda Williams. Haar muzikale palet omvat folk, blues, roots en Americana. Miraglia treedt zowel solo op als met haar band TheGlory Junkies. In 2018, 2019 en 2020 werd ze bij de Boston Music Awards genomineerd voor ‘Blues Artist of the Year’. In 2919 won ze de ‘New England Music Award’.

Vorige maand verscheen ‘Bright Shining Stars’, haar nieuwe soloalbum, een akoestisch album met acht covers en drie originals.

Het album opent met Sounds Like Home, een heel korte rustige instrumental van ruim één minuut, met Miraglia op haar akoestische Gibson gitaar en de altviool van Laurence Scudder.
Ma Rainy’s CC Rider is een rustige 12-bar blues met een fraaie vioolsolo. In Bob Dylan’s You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go is naast de akoestische gitaar van Miraglia ook gitarist Peter Parcek te horen.
In Pick Up the Gun zit weer een fraaie vioolsolo. Uitbundig is de zang in de prachtige slowblues Turtle Blues van Janis Joplin. Famous For Nothin’ is een fraaie eigen compositie en bij You Can Love Yourself heeft Miraglia goed geluisterd naar de componist Keb’ Mo’.
Fraai zijn hier de gitaarlicks van Parcek. In de tweede cover van Bob Dylan, Meet Me in the Morning blaast Richard Rosenblatt lekker op de mondharp.
De bluesstandaard It Hurts Me Too is door velen gecoverd. Het nummer werd als eerste op de plaat gezet door Tampa Red, maar later ook door veel anderen, (o.a. Elmore James, Junior Wells, Eric Clapton en Big Bill Broonzy). Soms met afwijkende tekst. Miraglia gebruikt de tekst van Big Bill Broonzy, niet voor niets een van haar inspiratiebronnen.  Robert Johnson’s Walkin’ Blues duurt helaas slechts ruim anderhalve minuut, maar het is wel een zeer gedreven versie.
Het mooie slot- en titelnummer Bright Shining Stars is geschreven door echtgenoot Tom Bianchi.   

Conclusie:
‘Bright Shining Stars’ is een mooi akoestisch folk/blues album.  

Tracks:
01. Sounds Like Home
02. CC Rider
03. You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go
04. Pick Up the Gun
05. Turtle Blues
06. Famous For Nothin’
07. You Can Love Yourself
08. Meet Me in the Morning
09. It Hurts Me Too
10. Walkin’ Blues
11. Bright Shining Stars

Line-up:
Danielle Miraglia – zang, gitaar
Peter Parcek – gitaar (track 3,7)
Laurence Scudder – altviool (track 1,2,3,4,6)
Richard ‘Rosy’ Rosenblatt – mondharmonica (track 8)

Website: Danielle Miraglia