Recensie: Clint Morgan – Troublemaker

 

Clint Morgan - Troublemaker

Clint Morgan – Troublemaker
Format: CD / Label: Lost Cause Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een prima album met heerlijke muziek en vooral hilarische teksten

Ondanks het feit dat zanger-pianist Clint Morgan uit Washington State, de blues heeft op zijn derde album, is het vaak lachen geblazen.

Dat komt vooral door de meestal hilarische, cynische songteksten van Clint. Die worden dan ook nog eens lekker knauwend door Clint gezongen.

Ook de aanwezigheid van topmuzikanten draagt bij aan de kwaliteit van dit album.

The McCrary Sisters (zang), John Del Toro Richardson (gitaar), Kinky Friedman (zang), Bob Margolin (gitaar), Watermelon Slim (zang), Doug Lancio (gitaar), Kevin McKendree (gitaar), David Santos (bas), Tom Pell (bas), Kenneth Blevins (drums), Bob Corritore (harmonica), Austin Hoke (cello), Robby Shankle (hobo), Jim Hoke (saxofoon) en Jimmy Stewart (fiddle).

Qua teksten doet het werk van Clint Morgan vaak aan het werk van Shel Silverstein denken, een tekstschrijver die o.a. bekend is door zijn werk met Dr. Hook & the Meidicne Show.

Het is daarom niet verwonderlijk dat er een cover van Dr. Hook’s The Cover Of The Rolling Stone op het album staat, dit keer met The Cover Of The Living Blues als titel. In een broeierige schuifelende versie met rauw bijtend gitaarwerk van Bob Margolin en zang van Watermelon Slim.

Ain’t That The Blues is een loom groovend nummer met de huilende harmonica van Bob Corritore en de praatzang van Clint. De tekst is wederom hilarisch. Nadat Clint van een arts te horen heeft gekregen dat zijn lichaam helemaal op is, vraagt hij om een “second opinion”. Die krijgt hij dan ook….you’re ugly too!!!

Hangman Woman is een luie bluesy shuffle met een behoorlijk hoog countrygehalte door Clint’s knauwende zang.

The McCrary Sisters vervullen een hoofdrol in de gospeltraditional Go Down, Moses. Een breekbare, ingetogen versie met stemmige hobo en cello. De cover van Johnny Cash’s Big River klinkt loom boppend met een heerlijke diepe twanggitaar.

In Echoes gaat Clint de ontspannen kant van J.J. Cale/Mark Knopfler op,wederom met de stemmige cello. Ook het bluesy I’ll Love You If I Want To klinkt behoorlijk J.J. Cale-achtig op een broeierige swampie manier. She Take My Money is een ongecompliceerde rocker van een Dave Edmunds-achtige kwaliteit.

Na het inschenken van een glaasje champagne opent het lome, haast verveelde, Too Rich To Sing The Blues. De titel van het nummer verraadt al hoe cynische het nummer is. Kinky Friedman is te gast in de hilarische countrydeiner Somebody Put A Walmart On The Farm.

Hurricane Harvey klinkt donker met een snijdende slidegitaar en huilende harmonica. Ondanks de ellende die de “hurricane” veroorzaakt heeft, bevat de tekst van Clint toch weer de nodige cynische elementen.

Album nummer drie van Clint Morgan is een prima album geworden met heerlijke muziek en vooral hilarische teksten.

Aanbevolen aan de fans van Shel Silverstein en Dr. Hook!

Tracklist:
01. Hangman Woman
02. Go Down, Moses
03. Ain’t That The Blues
04. Big River
05. Hungry Man Blues
06. Echoes
07. I’ll Love You If I Want To
08. It’s Rough Out Here
09. She Take My Money
10. Too Rich To Sing The Blues
11. Hurricane Harvey
12. Somebody Put A Walmart On The Farm
13. The Cover Of The Living Blues
14. The Troublemaker
15. The Cover Of The Living Blues (Watermelon Slim Version)

Website: http://www.clintmorganmusic.com/