Clifton Chenier – All Night Long/Think It Over
Format: vinyl 7” single / Label: Specialty Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zanger en accordeonist Clifton Chenier uit Opelousas, Louisiana, is in ons land vreemd genoeg het bekendst doordat hij in 1976 totaal onverwachts in Top Pop te bewonderen was toen hij een bescheiden (tipparade) hitje scoorde met “Keep-A-Knockin’ But You Can’t Come In (Tu Peux Cogner Mais Tu Peux Pas Rentrer)”.

Hij kan gezien worden als één van de pioniers van de zydeco en was al actief sinds de jaren ’50 met zijn mix van Franse en cajun two steps, walsen, New Orleans rhythm & blues en jazz.

Op het Specialty label is nu een single verschenen waarop twee nummers uit 1955 staan. Twee nummers, die op een prima wijze het kenmerkende Clifton Chenier geluid laten horen.

All Night Long is een heerlijk sompige zydecorocker met de stuwende accordeon als fundering. Een tot meebrullen uitnodigend nummer waarin Clifton ook nog eens uitbundig op zijn accordeon soleert.

Think It Over is een luie maar intieme mix van wiegende rhythm & blues en wals met een zeer gemoedelijk swingend geluid en prima ongepolijste zang van Clifton.

Clifton Chenier overleed in 1987 maar zijn werk en geluid worden door zijn zoon C.J. Chenier op zeer respectvolle wijze voortgezet.

https://www.youtube.com/watch?v=carYG3BhstQ

Tracklist:
01. All Night Long
02. Think It Over

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Clifton_Chenier