Chicago Farmer – Flyover Country
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Chicago Farmer is de artiestennaam van singer-songwriter Cody Diekhoff uit Illinois en hij stond op een gegeven moment in het voorprogramma van the Band Of Heathens.

Tussen de band en Cody ontstond een hechte vriendschap die er nu toe geleid heeft dat the Band Of Heathens als backingsband voor Cody fungeert op zijn nieuwste Chicago Farmer album. De band bestaat uit Ed Jurdi (zang, gitaar, harmonica), Gordy Quist (zang, gitaar), Trevor Nealon (keyboards), Richard Millsap (drums), Jesse Wilson (bas), aangevuld met Heather Horton en Chris Harden (achtergrondzang).

Chicago Farmer is een echte verhalenverteller, die soms humoristisch klinkt en soms recht voor z’n raap, waardoor hij ook recht in je hart terecht komt.

De humoristische kant komt bijvoorbeeld aan bod in $ 13 Beer. Een nummer over een zeer frustrerend “probleem”. Namelijk het feit dat je tijdens een countryshow geen biertje kan kopen omdat de prijzen zo idioot hoog zijn. “I just can’t get drunk on $ 13 Beer”.
De zang van Chicago Farmer klinkt in het broeierig bonkende Indiana Line fel als John Fogerty in zijn beste dagen. In het daaropvolgende Flyover Country klinkt de Farmer meer als Neil Young met zijn krachtig galmende emotionele zang.
Mother Nature’s Daughter is zo’n nummer dat direct je hart binnendringt. Een ongepolijste, gepassioneerde deiner met lekker schurend leadgitaar spel. In de meer country getinte intieme ballads als Collars en Dirtiest Uniforms komen invloeden als Kris Kristofferson en Johnny Cash bovendrijven.
Na een behoorlijke gitaarnoise explosie gaat All In One Place over in soepel swingende countrybilly met een rauw randje. Een nummer over het feit, dat muzikanten vrijwel altijd te weinig betaald krijgen.
Chciago Farmer sluit zijn album af met het warm groovende, funky countrynummer The Village Revisited.

Met dit album van Chicago Farmer haal je een prima Americana album in huis!

Tracklist:
01. Indiana Line
02. Flyover Country
03. Mother Nature’s Daughter
04. $ 13 Beers
05. Collars
06. All In One Place
07. Deer In The Sky
08. Ramblin’ Man
09. Dirtiest Uniforms
10. The Village Revisited

Website: Chicago Farmer