Cash McCall – One Who’s Got A Lot
Format: CD single / Label: Nola Blue Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Met het overlijden van Cash McCall in april 2019 is de soul/blueswereld wederom één van de mooiste stemmen kwijt.

Cash McCall, geboren als Morris Dollison, Jr., overleed aan de gevolgen van longkanker. Een ziekte waar hij ook al aan leed toen hij samen met Benny Turner het zeer succesvolle album ‘Going Back Home’ in 2019 opnam.

Cash begon als zoveel soul en bluesartiesten in de gospel maar stapte al snel over naar de soul. Daarnaast was hij een gerenommeerde studiogitarist, die onder andere met Willie Dixon werkte en hij schreef ook nummers voor Otis Clay maar ook voor zichzelf. Zo scoorde hij in het midden van de 60’s een hitje met “When You Wake Up”. Zijn eerste soloalbum, “Omega Man” verscheen pas in 1974.

Zijn vriend, gitarist Jim Koeppel, schreef deze single One Who’s Got A Lot waarop Cash begeleid wordt door Welton Gite (bas, o.a. Marvin Gaye), Tennyson Stephens (piano, o.a. Phil Upchurch) en topdrummer James Gadson.

De stem van Cash klinkt doorleefd, rauw maar nog altijd zeer krachtig in een luie ontspannen bluesshuffle met sprankelend pianowerk van Tennyson Stephens en stevig priemend gitaarwerk.

Deze single is een prachtig afscheid van Cash McCall. Zijn stem zal door velen gemist worden.

Tracklist:
01. One Who’s Got A Lot

Website: Cash McCall