Recensie: Casey Hensley – Good As Gone

 

CaseyHensley.GoodAsGone

Casey Hensley – Good As Gone
Format: CD / Label: Vizztone Label Group
Release: 2020
Tekst: Peter Marinus

Een album dat helaas was blijven liggen, maar toch zeker een recensie behoeft. Wat een heerlijk album. Het lijkt mij een hele toer om dit album nog te overtreffen!

Dit album staat namelijk vol met zeer indringende bluesrock, hetgeen vooral veroorzaakt wordt door de rauwe, energieke en zeer soulvolle zang van Casey Hensley. Wat een beest van een zangeres is dit zeg! Zij gaat in elk nummer “gewoon” tot het vocale gaatje.

Maar ook de bijdragen van gitariste Laura Chavez dragen bij aan de hoge kwaliteit van dit album. Zij is in elk nummer te horen met haar hard galmende, soms twangende gitaar.

Daarnaast zorgen Evan Caleb Yearsley (drums), Marcos C. (bas), Jonny Viau (horns) en Steven Ebner (horns) voor een zeer soliede soulvolle ondersteuning.

Direct in de opener Good As Gone laat Casey horen wat zij in huis heeft. Een stomende rocker waarin ze haar krachtig rauwe visitekaartje afgeeft en Laura Chavez haar hoekig priemende gitaargeluid laat horen.

Het soulgeluid komt meerdere keren aan bod zoals in het luchtig swingende What’s A Woman To Do, de zeer soulvol gezongen slowblues Searching For A Man en vooral in de schitterende diepe soulballad Don’t Want It To Stop. Een ballad van een A Change Is Gonna Come-achtige kwaliteit.

In de bluesrocker If I Pray duikt het gospelgeluid van the Staple Singers op. In All In mengt Casey de blues met rock & roll, vol furie gezongen en met de gemeen bijtende gitaar van Laura Chavez. Be My Baby (What Do You Say?)  bopt ontspannen door.

Het prijsnummer, wat mij betreft, is de slowblues You Should Be So Lucky. Een nummer, dat aan Easy Baby (in de Luther Allison uitvoering)  doet denken en waarin Laura Chavez een glansrol vervult.

Ik ben benieuwd welk bluesalbum dit sublieme album van Casey Hensley weet te overtreffen. Tot die tijd laat ik mij keer op keer inpakken door de vocale furie Casey Hensley!

Tracklist:
01. Good As Gone
02. You Should Be So Lucky
03. If I Pray
04. Be My Baby (What Do You Say?)
05. Love Will Break Your Heart
06. Searching For A Man
07. What’s A Woman To Do
08. Don’t Want It To Stop
09. All In

Website: Casey Hensley