Recensie: Zach Person – Zach Person

 

Zach Person - CoverZach Person – Zach Person
Format: CD – LP – Digital / Label: Black Denim Records
Release: 2021
Tekst: Jarl van Meeteren

Na Zach Person’s debuut EP en single vorig jaar verscheen begin april dit jaar zijn gelijknamige debuut album. In feite is dit album een aanvulling op de eerder verschenen EP, maar de kwaliteit is er beslist niet minder om, integendeel.

De ontvangst in de Amerikaanse media is over het algemeen goed wat bijzonder mag heten voor iemand waarvan wij vorig jaar maar nauwelijks van gehoord hadden.

De belangstelling en waardering is groot, zowel van het publiek als van gearriveerde musici. Ook krijgt hij steeds meer airplay en interviews. De Europese primeur had op 9 april Benelux Radio in Paal, België, die een interview van een kwartier met hem uitzond.

Optredens in Europa staan gepland voor september, ervan uitgaande dat wij dan weer concerten mogen bezoeken.

Zach Person’s album bestaat uit twaalf nummers, redelijk divers van stijl als blues, rock, neo-soul, hiphop en folk, maar toch met de muzikale nadruk op een behoorlijk vervormd gitaar geluid begeleidt door de extatische drummer Jake.
Dat hier maar twee muzikanten bezig zijn zou je bijna vergeten.

De muziek is confronterend hard terwijl de zang van Zach voor een aardig contrast zorgt, zoals bijvoorbeeld in de cover All Shook Up. Zijn stem is soepel en beweeglijk in toonhoogtes. Dat hij goed geluisterd heeft naar zijn idolen is te horen, maar zijn eigen stijl is wel waarneembaar en zal hopelijk de komende tijd meer op de voorgrond komen.

Een absoluut hoogtepunt is het nummer R.D.M.S.-Demo Version: werkelijk wonderschoon gitaarspel dat onvervormd helder klinkt met daarboven een bijna smekende stem. Met deze song laat Zach Person zijn andere, wat zachtere kant zien.

Van de aanschaf van dit album zult u geen spijt hebben: ik heb u genoeg verteld, maar het is aan u, als luisteraar om het te ervaren en een nieuw geluid te ontdekken.

Tracks:
01. Can’t Stop Running
02. Send Me Away
03. Wanna Fly
04. All Shook Up
05. Back To Me
06. Radio Man
07. How Long
08. Long Enough
09. Crossroads
10. Carolina
11. Let Me Know
12. R.D.M.S.- Demo Version

Website: Zach Person

Hits: 4