Recensie: Carlin Tripp – Float Upstream

 

Carlin Tripp - Float Upstream
Carlin Tripp – Float Upstream (single)
Format: Digital / Label: PB&J Records
Release:2021
Tekst: Jarl van Meeteren

Carlin Tripp is niet echt een bekende naam in onze contreien, maar met zijn nieuwe single Float Upstream kan dat zo maar veranderen en geeft ook direct de mogelijkheid om zijn voortreffelijke eerdere werk te beluisteren.

Hij was zeventien toen zijn muzikale droom begon. Hij leende een akoestische gitaar, ging songs schrijven, zat even in een band, maar de roep om meer plus zijn ambitie om een singer-songwriter te worden brachten hem in contact met de juiste mensen.

Carlin Tripp

Na vele jaren ervaring on-the-road bracht hij in 2012 zijn debuut EP uit: ‘The Belfry’, in datzelfde jaar gevolgd door ‘Back to the Soil’. Inmiddels was hij verhuisd van het noord-oosten van de Verenigde Staten naar New Mexico waar hij studeerde aan de universiteit van Santa Fe. Deze, voor hem totaal nieuwe omgeving, zorgde uiteindelijk voor dat hij een eigen stijl ontwikkelde, gebaseerd op folk en Americana. Tegenwoordig woont hij in Providence (Rhode Island).

In 2017 kwam de single uit genaamd The Record Co Sessions (met Julia Mark), het jaar daarop verscheen de EP ‘The Shape of the Island’ uit, geproduceerd door zijn goede vriend en collega singer-songwriter Jay Psaros.

De plaat werd goed ontvangen en nadat hij het voorprogramma voor de bekende band Strangefolk had verzorgd was zijn naam gevestigd. De singles When You Go en Time Is On Our Side werden gereleased in 2019. 

Dit jaar kwam het live album ‘Carlin Tripp: 4-8-18 The Burren, Somerville, MA’ oftewel ‘Live at The Burren’ uit. Begin april was de release van de nieuwe, eerder genoemde, single Float Upstream.

Met Float Upstream voegt Carlin Tripp een nieuwe sound toe aan zijn toch al prettige geluid mede geholpen door producer Scott Mickelson die wij kennen van Fat Opie en later solowerk met als hoogtepunt zijn voortreffelijke album ‘Drowning in a Inflatable Pool’ van vorig jaar.

Het geluid van Carlin Tripp samen met zijn aantrekkelijke stem is nog steeds helder en open, maar heeft met de nieuwe productie een wat dwingender touch gekregen. Zeer aantrekkelijk moet ik zeggen.

Tenslotte mag ik het laatste nieuws bekendmaken dat Carlin Tripp komende herfst met een nieuwe EP uitkomt geproduceerd door Jay Psaros en Scott Mickelson. Ik verwacht daar veel van. Bluestown Music houdt je op de hoogte!

Website: Carlin Tripp