Cameron Walsh – Black Gold
Format: CD / Label: Cameron Walsh
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Funked Up’ van singer-songwriter Cameron Walsh uit Christchurch, Nieuw-Zeeland. Deze artiest heeft een verleden in schoolbands en countryrockbands en kreeg daarna interesse in blues en funk. Zoals op zijn tweede album volop te horen is.

Op zijn debuut, de EP ‘Black Gold’ zijn deze invloeden niet aanwezig. De EP is opnieuw uitgebracht en bevat een zestal nummers, die in de dromerige songer-songwriter hoek zitten met in het gitaarspel een flink David Gilmur (Pink Floyd) geluid.

Dat is direct te horen in de opener Black Gold. Een melodieus sfeervol nummer waarin door de huilende gitaar een Pik Floyd-achtige melancholie hangt, gemend met een Church-achtige dromerigeheid. Ook in het warm deinende Downbuzz hangt dat Floyd geluid. Een zacht twangende gitaar en een zwevend huilende slide vormen de basis van dit nummer.
For Merle is een zeer intiem eerbetoon aan countrygigant Merle Haggard, gegoten in een lome ballad met een weermoedig huilende harmonica en Cameron’s warme stemgeuid. Glimpse Of Redemption is een instrumentaal nummer dat begint met zeer fraai tintelend akoestisch gitaarspel waar zich een schroeiende slide en een bluesy elektrische gitaar bij voegen met een bedwelmend mooi eindresultaat. In de wiegende countryballad Heartstrings zingt Cameron een duet met een mij onbekende zangeres. Dit nummer heeft wel wat weg van de countryklassieker “Tennessee Waltz”.
De afsluiter van de EP, I Remember, is een intiem deinend nummer met een sprankelend geluid en een sfeervol twangende gitaar.

Deze heruitgave van het debuut van Cameron Walsh geeft je een heerlijk voldaan en warm gevoel.  Een terechte heruitgave dus!

Tracklist:
01. Black Gold
02. Downbuzz
03. For Merle
04. Glimpse Of Redemption
05. Heartstrings
06. I Remember

Website: Cameron Walsh