C.M. Talkington – Not Exactly Nashville
Format: CD – LP – Digital / Label: Birs Recordings
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

C.M. Talkington is een veelzijdige artiest. Deze artiest uit Dallas, Texas, is vooral bekend als filmregisseur van onder meer ‘Love And A 45’ en als schrijver van filmscripts.

En nu dus ook nog eens als zanger! Een zanger met een ontzettend rauwe strot, die klinkt als een kruising van Iggy Pop en Tom Waits.

Op zijn debuutalbum wordt C.M. geholpen door multi-instrumentalist Cisco Deluna, de van Mother Hips bekende drummer John Hofer en de van the Imperial Crowns bekende bassist James Carter.

Het gaat op dit album om Americana maar dan Americana van een heel speciaal soort. Zinderend, broeierig en rauw schurend. Zoals in de opener van het album, Watching The Blind, dat voorzien is van schurende slidegitaar geluiden in een rauw bonkend nummer met de gebarsten grommende zang van C.M.
De Americana van Not Exactly Nashville gaat meer richting het lome Tom Petty geluid. En C.M. heeft gelijk. Dit nummer is inderdaad “not exactly Nashville” maar meer een ruwe juweel!
In het dreunende en galmende Brand New Skin zit een rauw garagerock geluid. Een nummer vol met hard galmend gitaarwerk en de grauwende en snauwende zang van C.M. Gonna Rain is sfeervol deinend. C.M.’s gebartsen stemgeluid geeft dit nummer een behoorlijk sinister randje naast de uitwaaierende twangende gitaariffs en de snijdende slidegitaar.
Ghost is een breekbaar mid-tempo nummer, dat nergens te gladjes klinkt door de schrijnend harde slidegitaar en uiteraard de flink doorrookte stem van C.M. Na het broeierig loom rockende Are You Coming met zijn zwiepende slidegitaar volgt de atmosferische broeierige ballad Don’t Be Late met intense, haast gefluisterde zang.
De desolate pianoballad Given Sight met zijn flink schroeiend gitaarwerk sluit het album af.

Een debuutalbum van C.M. Talkington, dat een behoorlijke intense indruk achterlaat en als een aanrader voor Americana fans beschouwd mag worden!

Tracklist:
01. Watching The Blind
02. Not Exactly Nashville
03. Brand New Skin
04. Gonna Rain
05. Ghost
06. Are You Coming
07. Don’t Be Late
08. Given Sight

Website: C.M. Talkington