Recensie: Brad Vickers And His Vestapolitans – The Music Gets Us Thru

 

new release Brad Vickers & His Vestapolitans - The Music Get us Thru

Brad Vickers & His Vestapolitans – The Music Gets Us Thru
Format: CD / Label: ManHatTone Music
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Brad Vickers is een zeer gelouterde Amerikaanse gitarist, die ervaring opdeed in bands van onder meer Pinetop Perkins, Jimmy Rogers, Chuck Berry, Bo Diddley, Rosco Gordon en SleepyLaBeef.

Inmiddels is hij al toe aan zijn zevende soloalbum waarop hij wordt bijgestaan door zijn Vestapolitans, Charles Burnham (viool), Jim Davis (klarinet, tenorsaxofoon), Dave Gross (gitaar), Mikey Junior (harmonica, zang), Dave Keyes (piano, orgel), V.D. King (gitaar, upright bass, accordeon, percussie, saxofoon, keyboards, zang), Margey Peters (bas, zang), Bill Rankin (drums) en Dean Shot (gitaar).

De muziek op dit album klinkt zeer gemoedelijk rockend met hier en daar zydeco invloeden.

Af en toe wordt het geluid wel al te gemoedelijk zodat de band afglijdt richting het doorsnee nachtcluborkest geluid zoals in Birds On My Family Tree en de cover van J.B. Lenoir’s When I Am Drinking, dat het venijn van het origineel totaal mist.

Er blijven echter genoeg lekkere nummers over om van dit album een aangenaam album te maken.

Zo is de opener, Dumb Like A Fox een losjes swingende rocker met een vrolijk zydeco geluid via de stug doorpompende accordeon van V.D. King en het luchtige gitaarspel van Brad.

Take It Slow is een gemoedelijk pompende cover van het Jimmy Reed nummer met krachtig huilend harmonicaspel van Mikey Junior. De luie rhythm & blues ballad Please Don’t Say doet terugdenken aan het werk van Johnnie Allen. De cover van Hudson Whitaker’s I’ll Never Let You Go is een luchtige rocker met een belangrijke rol voor de gierende klarinet van Jim Davis.

Ook The Music Gets Us Thru is een prima rocker in de beste Dave Edmunds, Chuck Berry en Joe Ely traditie. In het rockende What In The World zit een Satus Quo-achtig simplisme met lekker sprankelend slidegitaarspel van Brad.

‘The Music Gets Us Thru’ is een aangenaam album van een Brad Vickers & His Vestapolitans, die volgens mij live nog veel beter tot hun recht komen.

Tracklist:
01. Dumb Like A Fox
02. Take It Slow
03. Please Don’t Say
04. Big Wind
05. I’ll Never Let You Go
06. The Music Gets Us Thru
07. Now It’s Time For Me To Sing The Blues
08. What In The World
09. Grab My Car Keys
10. I’ll Be Sittin’, I’ll Be Rockin’
11. Birds On My Family Tree
12. When I Am Drinking

Website: https://bradvickers.com/welcome-news