Boppin’ B – We Don’t Care
Format: CD – vinyl LP – Digital / Label: Financial Disaster Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Een prima manier om het rockabilly/rock & roll geluid in leven te houden is om dit geluid te vermengen met een aanstekelijk hitgevoelig geluid én om er een fel rockend geluid aan toe te voegen.

En dat is dus precies wat de Duitse band Boppin’ B uit Aschaffenburg heeft gedaan. Een album uitbrengen waarop een perfecte mix staat van luchtige, hitgevoelige rockabilly pop maar ook met spetterend rockende rockabilly!

De band bestaat uit Michi Bock (zang), Golo Sturm (gitaar), Frank Seefeldt (saxofoon), Didi Beck (contrabas) en Thomas Weiser (drums).

Ze beginnen fel pompend met Take Care Of Your Hair. Een rockabilly nummer in de stijl van the Stray Cats met vurig brandend gitaarspel en een hitgevoelige maar vooral onweerstaanbare melodie.
Dat wordt gevolgd door de luchtig swingende rockabilly van Can’t Get You Out Of My Head met soulvolle blazers en een bij vlagen Madness- achtig geluid (die sax!) Always Believe In You is opnieuw een aanstekelijk rockabillypop nummer met een losjes boppende country tik.
In In The Sun gaat de band op de kokosnotenpop toer, compleet met een zonnige ukelele en gezellig knorrende saxofoon. Een hit? Vervolgens is Fire Alarm een pittig boppend rockabilly nummer met sompige saxofoonwerk.
How Bad is een loom sjokkend nummer met een Arabisch tintje. Bang Bang Bang mengt de boogie met de rockabilly met een vurig smerig resultaat waarin je in plaats van “how how how how” “bang bang bang” kunt meebrullen.
The Earth Stood Still is een Buddy Holly achtig sprankelend en intiem rockabilly popnummer. Get Crazy begint met een “Ballroom Blitz” (the Sweet)-achtig drumintro om als een spetterend wild rockabillynummer door te gaan. Het geluid van Matt Bianco duikt op in Jump ‘n’ Stomp, een soepele mix van swingjazz en rockabilly.
De lekker knallende rockabilly rocker Devil’s Race s de onstuimige afsluiter van dit album.

Boppin’ B is er met dit album prima in geslaagd om het rockabilly geluid weer een nieuwe levensinjectie te geven.

Tracklist:
01. Take Care Of Your Hair
02. Can’t Get You Out Of My Head
03. Always Believe In You
04. 40 Miles
05. In The Sun
06. Fire Alarm
07. Sunglasses At Night
08. Rock ‘n’ Roll Singer
09. How Bad
10. Bang Bang Bang
11. The Earth Stood Still
12. Get Crazy
13. My Baby’s Gone
14. Jump ‘n’ Stomp
15. Devil’s Race

Website: Boppin’ B